Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, 10 aydır İsrail'in saldırılarına maruz kalan masum halkı Meclis kürsüsünden dünyaya duyurmak üzere TBMM'ye geldi. Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş, Abbas'a eşlik ederken; özel oturum için Cumhurbaşkanı Erdoğan da Meclis'e teşrif etti. TBMM özel oturumunda ilk olarak Numan Kurtulmuş konuşma gerçekleştirdi. Kurtulmuş'un açıklamalarının ardından Abbas açıklamalarda bulundu.

ERDOĞAN İLE ABBAS BİR ARAYA GELDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Abbas, Meclis'te bir araya geldi.

A A 20240815 35407956 35407955 T B M M F I L I S T I N K O N U L U O L A G A N U S T U T O P L A N T I S I

FİLİSTİN'DE SES OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Numan Kurtulmuş'un açıklamaları şöyle: 

Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan Meclisimize teşrif etmişlerdir. Devlet ve millet olarak Filistin halkına ortak bir duruş sergilemiş dünyadaki ender ülkelerden biriyiz. Türkiye'nin bütün kurum ve kuruluşlarda Filistin halkının sesi olmaya, İsrail'in saldırganlığı ile elinden gelen bütün mücadeleyi gerçekleştirmektedir. TBMM'de Gazze'ye duruşumuz gösterilmiştir. Filistin topraklarında her türlü zulme maruz kalan ama buna karşılık mücadeleden vazgeçmeyen bütün büyük mücahitleri saygıyla anıyorum. 

Dünyayı bir kez daha sorumluluk almaya davet ediyoruz. İsmail Haniye kardeşimiz ile birlikte bütün Gazze şehitlerini rahmetle anıyorum. Haniye'nin torunları ve çocukları şehit edilmiş, o metanetini bütün dünyaya göstermiştir. 

MİLYARLARCA İNSAN FİLİSTİN'İN YANINDADIR

Türkiye olarak Uluslararası Adalet Divanı'nda İsrail'in yargılanması konusunda görüş belirterek bir kere daha sahip çıkmıştır. İsrail için güzel günler geride kaldı. Gazze için yeryüzünde insanlık cephesi kurulmuştur. Milyarlarca insan Filistin halkının yanındadır. 

Mahmud Abbas'ın açıklamalarından satırbaşları: 

Bismillahirrahmanirrahim, 

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, saygı değer hanımefendiler, beyefendiler, kıymetli misafirler kardeş Türk halkı, Allah'ın selamı ve bereketi üzerinize olsun. Mübarek Filistin'den, Kudüs'ten geliyorum. Sizlere büyük acıyı yaşayan halkımın mesajıyla geliyorum. Halkım uluslararası adaletten yoksun olarak, toprağına, vatanına, değişmez milli haklarına sarılarak işgalci İsrail'e karşı büyük bir mücadele yürütmektedir.

Bu milli mücadelemizin zaferle taçlanacağına ve bu belanın son bulacağına inanmaktadır. Konuşmama şehit olanları anarak başlamak istiyorum. Bunlardan sonuncusu Haniye'ye karşı işlenen suç olmuştur. Haniye ve şehitlerin ruha El-Fatiha.

TÜRK HALKINA TEŞEKKÜR EDİYORUM

Tüm milletvekillerini halkımızın adil davasını savunduğunuz için selamlıyorum. Biliyorum ki bu konu bütün ilginizde yer almaktadır. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın liderliğinde Türkiye'nin öncü rolünü takdirle karşılıyoruz. Cesur ve ilkeli tutumundan dolayı kendisini kutluyoruz

TÜRKİYE İSRAİL İLE TİCARETİ DURDURDU

İsrail'in iğrenç suçlarını reddeden Türkiye'nin tüm siyasi partilerini kutluyorum. Samimi duyguları ve asil duruşuyla Filistin halkını destekleyen kardeş Türk halkına teşekkür ediyorum. Halkımızın Türk halkını unutması mümkün değildir. Türkiye'nin, UAD'daki davaya müdahil olma kararını da kutluyorum. 10 milyarlık ticaret Türkiye, Filistin'e destek için durdurdu. Bizler Türkiye'deki kardeşlerimize, Kudüs ve Filistin'i ana mesele haline getirmesinden dolayı büyük şekilde güveniyoruz. Filistin davası Türkiye'de ana mesela haline gelmiştir. Bu Türk halkının ahlakının bir göstergesidir. 

GAZZE FİLİSTİN'İN AYRILMAZ BİR PARÇASIDIR

Halkımız toprağına, vatanına, kutsal mekanlarına bağlıdır, ne pahasına olursa olsun oradaki işgalcileri oradan defedecektir. 7 Ekim'den bu yana 40 bin kişi şehit edildi. Batı Şeria'da da 10 bin şehit var. Bizler buna rağmen dik durmaya devam edeceğiz. Mısır ve Ürdün'ün tutumunu takdirle karşılıyoruz. Gazze, Filistin devletinin ayrılmaz asli bir parçasıdır. Gazze'de bir başka devlet kurulamaz. Gazze'nin yüzde 70'inden fazlası yıkılsa da yeniden imar edeceğiz. Bağımsız Filistin devletini inşa etmek için ne gerekirse yapacağız.

KATİLLERİN SUÇLARI ZAMAN AŞIMIYLA DÜŞMEZ

Katiller, işledikleri suçlardan kurtulamayacaklar. Bu işledikleri suçlar zaman aşımıyla düşmez. Bunlar hesaba çekileceklerdir. Uluslararası Adalet Divanı, Uluslararası Ceza Mahkemesi gibi. BMGK ile çalışmaya da devam edeceğiz.

KUDÜS KIRMIZI ÇİZGİMİZDİR

Filistin'in uluslararası düzeyde temsil edilmesi için çalışacağız. Kudüs bizde olduğu gibi sizlerin de kalbinde önemli bir yere sahiptir. Kudüs kırmızı çizgidir. Filistin'in tek bir taşını dahi gözden çıkaran bizden değildir. Kutsal yerler için ne yaparlarsa yapsınlar orası bizimdir. Barış ve güvenliğe giden yol Filistin'de başlar. İsrail'in barbar saldırısına karşı mücadelemiz gerçekte tüm dünya kıtalarında adaletsizliğe karşı duran insanları da harekete geçirmiştir. İnsanlar yüksek sesle İsrail'i kınamaktadırlar. 

TÜRKİYE'NİN YARDIMLARINDAN ÖTÜRÜ TEŞEKKÜR EDİYORUM

10 bin kadar kişi İsrail cezaevlerinde. Bizler ülkemizin birliği için çalışmaya devam edeceğiz. Ulusal uzlaşıyı ne kadar hızlı bir şekilde ulaşırsak zafere de o kadar hızlı ulaşırız. Türkiye'ye sunmuş olduğu yardımlardan ötürü teşekkür ediyorum. Türkiye hastanelerinde yaralıları kabul etti, sokaklarda dayanışma gösterdi. İsrail hükümetine aklı başında olan kimse inanmaz.

ABD TAM 3 KEZ VETO HAKKINI KULLANDI

İsrail hükümetinin yalanlarına aklı başında olan hiç kimse inanmaz. Sivillerin öldürülmesi, altyapısının tahrip edilmesi, halkın açlığa mahkum edilmesi bu yalanlara karşı gerçeklerdir. Şehitlerin çoğunu kadınlar ve çocuklar oluşturmaktadır. Gazze'nin altyapısının 3'te 2'sinden fazlası yıkılmıştır. Okul, kilise, hastane... Hepsi yıkıldı. Filistinliler evsiz ve yurtsuz bırakılmıştır. Buna rağmen ABD tam 3 kez veto hakkını kullanmıştır. ABD tam bir felakettir.

GAZZE'YE GİTME KARARI ALDIM

Bir karış toprakta dahi İsrail işgalinin olmasını kabul edemeyiz. Gazze'ye gitme kararı aldım, bunu yapacağım. Bedeli hayatımızda olsa, benim hayatım Gazze'deki çocuğun hayatından daha değerli değildir. 

Aynı bağlamda BMGK'ya da çağrıda bulunuyorum. Bizler önümüzdeki Gazze'den sonra inşallah Kudüs'e yöneleceğimizi de ifade ediyorum. Ebedi başkentimize de gideceğim.