Ekonomi

E-Devlet’ten başvurana 15 Ekim’de yatacak. 9077 TL hemen hesaba geçiyor

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ihtiyaç sahibi ailelere verilen sosyal yardımların başvuruları yeniden başladı. Dar gelirli ve ihtiyaç sahibi ailelerin başvurduğu sosyal desteğe E-Devlet’ten başvurulacak. Verilecek sosyal yardım miktarı ve başvuru detayları da belli oldu. İşte merak edilen detaylar...

Abone Ol

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı milyonlarca kişiye, sosyal yardım ödenekleri yapmaya devam ediyor. Ocak zamları için geri sayım devam ederken hala başvurularda kabul ediliyor. E-devlet’ten başvuru yapanlara bakanlıktan ödenek sağlanacak. Peki kimler faydalanabilecek? Şartlar neler? İşte yanıtı... 

BAŞVURULAR TEKRAR AÇILDI 

Dar gelirli ve ihtiyaç sahibi olan milyonlarca vatandaş için Aile Bakanlığı tarafından sağlanan sosyal yardım fırsatları Her geçen gün daha da büyüyor. Ekim ayına doğru geri sayımın devam ettiği Bugünlerde bakanlık yeni sosyal yardım imkanlarını da duyurdu. Evde bakım maaşı ödemeleri de en çok dikkat çeken sosyal yardımlardan biri olarak çok talep görüyor. Aile Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, evde bakım maaşı için yeni başvuruların açıldığı bildirildi. Bakanlık, e-devlet ya da sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıfları üzerinden aybaşına kadar başvuru yapanlara ilk ödemelerini Ekim’de yapacak.

ŞARTLAR BELLİ OLDU 

Evde bakım maaşı almak için başvuru şartları da belli oldu. Bu ödeme bakıma muhtaç kişiye değil ona bakan yakınlarına sağlanıyor. Yüzde 60 ve üstü raporu bulunan hasta yaşlı ya da engelli yakınınızın bakımını sağlıyorsanız ve aynı zamanda hane içindeki kişi başına düşen gelir Asgari ücretin üçte birinden az ise bu ödemeyi alabilirsiniz. Ancak bakıma muhtaç kişinin rapor tespitinin mutlaka tam teşekküllü ve SGK’ca belirlenmiş hastanelerden yapılması gerekiyor.

NASIL BAŞVURU YAPABİLİRSİNİZ?

Evde bakım maaşı ödemesinden yararlanmak için başvurular çok kolay. E-devlet girişi yaparak Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı sekmesi altında bulunan sosyal yardım ve destek ödemesi başvuru formunu doldurabilir ya da sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarına bizzat müracaat edebilirsiniz.

2024 EVDE BAKIM MAAŞI NE KADAR OLDU?

Evde bakım maaşı Temmuz ayında yapılan zamla birlikte artmıştı. Güncel evde bakım maaşı 9077 TL olarak ödeniyor. Ocak zamlarına kadar da ödemeler bu şekilde yapılacak. Evde bakım maaşı ödemeleri her ayın 15’inde başlıyor ve 30’una kadar devam ediyor. Ödemeler genellikle PTT’den ya da başvuru esnasında verdiğiniz Ziraat Bankası IBAN numaranızdan aktarılıyor.