Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan değişiklikler henüz hayata geçmedi ancak Resmi Gazete’de yayımlandı. Bu yeni değişiklikler ile ehliyet sınavlarında birçok değişiklik yapıldı. Uygulamanın hayata geçmesiyle ehliyet almak ise eskisinden daha zor olacak.

Ehliyet B-2

Sürücü kursu sahipleri ve çalışanları yeni düzenlemelerin olduğu sistemin 2025 yılı itibariyle hayata geçeceğine dair tahminde bulunuyor. Yani yeni yılla birlikte ehliyet (Sürücü belgesi) almak artık daha zor olacak.

Ehliyet H

Bir ehliyet kursuna yazılıp, belirtilen teorik ve pratik dersleri almak ve sınava girerek sürücü belgesine sahip olmak için yaklaşık 45 günlük bir süre gerekiyor. Bu nedenle eksi usulle ehliyet almak isteyenlerin en geç 15 Ekim tarihine kadar bir sürücü kursuna kayıt yaptırması gerekiyor.

Ehliyet B-2

Bakanlığın hazırladığı yeni düzenleme ile sürücü belgesi sınavlarında bazı değişiklikler yapıldı. Bu değişikliklerden belki de en önemlisi parkur süresinin uzaması oldu.

Ehliyet G

Yeni düzenleme ile direksiyon sınavı süresi 30 dakikadan 40 dakikaya çıkıyor. Sürücü adayı 30 dakikada parkuru tamamlayıp park etse bile komisyon başkanının istemesi halinde aday 10 dakika daha araç kullanmak durumunda kalacak.

Ehliyet J

Yeni ehliyet sınavındaki bir değişiklik de paralel park ile ilgili. Düzenleme ile adaylara tek hamle girme hakkı verildi. Eğer aday tek hamlede giremediyse bir hak daha verilecek. Ancak adayın girerken veya çıkarken kaldırıma veya dubalara çarpmaması gerekiyor.

Ehliyet I

Yeni ehliyet sınavı düzenlemesinde parkur üzerinde 3 hamlede U dönüşü yapma kuralı getirildi. Ayrıca komisyon başkanı sınav halindeyken istediği yerde adaydan ani fren yapmasını isteyebilecek.