Yaşam

Ekol TV Gümüşhane'de: "Esnafa olan 50 milyonluk borcu 6 ayda ödedik"

Yayın hayatına güçlü bir giriş yapan Ekol TV, ağını her geçen gün genişletirken 7 bölge, 81 il ve 922 ilçede yayın yapıyor. Ekol TV, şehir şehir gezerek bölgelerin yöresel ve kültürel özellikleriyle birlikte toplumsal problemlerine de değinerek ekranlara aktarmaya Gümüşhane'de devam etti. Gümüşhane Belediye Başkanı Vedat Soner Başer, EKOL TV'ye özel açıklamalarda bulundu.

Abone Ol

"Mikrofon Bizde Söz Sizde" anlayışıyla Türkiye'nin dört bir yanında yayın yapacak olan Ekol TV'nin bugün ki durağı Gümüşhane oldu. Ekol TV, Gümüşhane'de Gümüşhane Belediye Başkanı Vedat Soner Başer'e mikrofon uzattı. Önemli konulara değinen Başer, hedefinin 1 yıl içerisinde borçsuz belediyeler arasında yer almak olduğunu belirtti. 

"ESNLAFLARA BORÇLARI 6 AYDA ÖDEDİK"

Sözlerine başlayan Vedat Soner Başer, "10 yıldır sosyal projelere hiç ağırlık verilmemişti. Biz de göreve geldikten sonra bu konuyu ele aldık. Bakıma muhtaç, evde yalnız yaşayan, yaşlılarımıza "Aile Yaşam Birliği" kurduk onun vasıtasıyla ulaşıyoruz" ifadelerini kullandı.

Gümüşhane vatandaşları tarafından söylenen "Başkanımız çok tutumlu" sözleri hakkında da konuşan Vedat Soner Başer, "Seçimlerden önce mali durumumuz hakkında fikrimiz vardı. Bizim tahmin ettiğimiz tablo ile karşı karşıya kaldık. Bütçemizin yaklaşık 10 katı kadar borçla belediyeyi devraldık. Bu ağır bir tablodur. Bu borçların önemli bir kısmı, esnaflara yapılmıştır. Esnaflar da mağdur edildi. Göreve geldikten sonra önceliğimiz esnaf olmuştur. Yaklaşık esnaflarmıza 50 milyonluk borcu 6 ayda  ödedik" dedi.  

YENİ MEYDAN SÖZÜ

Bu şehir için hayali olduğunu belirten Gümüşhane Belediye Başkanı Vedat Soner Başer, "Bu şehire yeni bir meydan getireceğim. Şehirler meydanlarıyla belli olur, meydanlarıyla yaşar. Kadınlar, çocuklar, erkekler beraber olursa orası sürdürülebilir. O meydanlar erkeklere terk edilirse, erkek kıraathanesine dönüşür. Kadınlarımızı evden çıkartıp iş hayatı ve sosyal hayatın içerisine  dahil etmek zorundayız" ifadelerini kullandı. 

GÜMÜŞHANE'NİN 6. BÖLGEYE ÇEKİLMESİ LAZIM

Şehrin işsizliğin artması hakkında konuşan Başer, "Şehrimizde kapanan iki maden şirketinden sonra kısa sürede işsizlik çok arttı. Yaklaşık 1500 kişi işsiz kaldı. Türkiye'nin en önemli çağrı merkezlerinden biri olan kurum da kapandı. Birçok işletmemiz kapanmaya devam ediyor. Bazı şartlardan dolayı kısa işsizlik seviyesi inanılmaz seviyelere yükseldi. Gümüşhane gelişmişlik sırasına göre 5. bölgededir ama Gümüşhane'nin 6. bölgede olması gerekiyor. Zaten pazarlardan uzağız. Kimin kapısı çalarsak çalalım 6 bölgede olmamızı istiyorlar. Şehrimiz 6. bölgeden 5. bölgeye çekildi" ifadelerini kullandı.  Gümüşhane'de iki tane yeni maden firmasının üretime başlayacağını belirten Başer, "Hızlı bir şekilde onlarda faaliyete geçerse işsizliği bir nebze çözmüş olacağız" dedi.