Gündem

Ekol TV Kayseri'de! Vali Çiçek: Her alanda Türkiye'yi besliyoruz

Yayın hayatına güçlü bir giriş yapan Ekol TV, ağını her geçen gün genişletirken 7 bölge, 81 il ve 922 ilçede yayın yapmaya devam ediyor. Ekol TV, şehir şehir gezerek bölgelerin yöresel ve kültürel özellikleriyle birlikte toplumsal problemlerine de değinerek ekranlara yansıtıyor. Ekol TV'nin bugünkü durağı ise Kayseri oldu. Vali Gökmen Çiçek, Ekol TV'ye özel açıklamalarda bulundu.

Abone Ol

"Mikrofon Bizde Söz Sizde" anlayışıyla Türkiye'nin dört bir yanında yayın yapacak olan Ekol TV rotasını Kayseri'ye çevirdi. Şehri gezen Ekol TV, Kayseri'de Vali Gökmen Çiçek'e mikrofon uzattı. 

7 bölge, 81 il ve 922 ilçe... Ekol TV ekranı Türkiye'nin dört bir yanına açılıyor 7 bölge, 81 il ve 922 ilçe... Ekol TV ekranı Türkiye'nin dört bir yanına açılıyor

"TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜĞÜNÜ İNŞA EDİYORUZ"

Son dönemlerde gençler arasında artan uyuşturucuya savaş açan Kayseri, Türkiye'nin en büyük uyuşturucu rehabilitasyon merkezini açıyor. Konuyla ilgili olarak hassas davrandıklarını anlatan Vali Çiçek, "Uyuşturucu tacirlerinin yeri Kayseri sokakları değil. Onların ait oldukları yerler ise cezaevi. Biz sokakları uyuşturucu tacirlerinden temizliyoruz. Uyuşturucu belasına bulaşan gençler eğer kurtulmak istiyorsa onlara yardımcı oluyoruz. Uyuşturucuya bulaşmış ise onları orada bırakmıyoruz. Topluma ve ailelerine yeniden kazandırmak için elimizden geleni yapıyoruz. Rehabilitasyon merkezimizde tedavimiz 6 ay sürüyor. 6 ay tedavi sonrasında gençlerimizi yalnız bırakmıyoruz, onlara bir kariyer planı çiziyoruz. Biz de Türkiye'nin en büyük uyuşturucu rehabilitasyon merkezini yapmaya başladık. Şu ana kadar harcadığımız para 280 milyon TL ve tamamı hayırseverlerin desteğiyle oldu. 16 Kasım'da ise bu merkezimizin açılışını yapacağız. Biz sadece Kayseri'ye değil tüm Türkiye'ye hizmet vereceğiz. Biz bir gencimizi bile uyuşturucu belasından kurtaracaksak kendimizi mutlu hissedeceğiz. Biz çocukları kendi kaderine bırakmayacağız onlara sahip çıkacağız" dedi. 

Loading...

"300 BİN AİLEYE EĞİTİM VERMEK İSTİYORUZ"

Uyuşturucuyla mücadele konusunda ailelere eğitim verdiklerine değinen Vali Çiçek, "Bizler de Kayseri'de uyuşturucuyla ilgili olarak farklı bir model geliştirdik. Şehrimizde emniyet, jandarma, belediye ve tüm STK'larla seferberlik hali içerisindeyiz. Bizim burada amacımız gençlerimizi uyuşturucu belasına yaklaştırmamak ve onları bundan uzak tutmak. Biz gençlerimiz için her mahalleye bir spor okulu açacağız diye bir model geliştirdik. Şu ana kadar 11 bin lisanslı öğrencimiz oldu. 150 antrenör hocamızla beraber adeta bir ordu gibiyiz. Bizim amacımız yıl sonuna kadar her mahallede 20 bin lisanslı öğrenciye ulaşmak. Biz gençlerimizin spor salonlarında ve bilim okullarında olmasını istiyoruz. Uyuşturucu artık metruk binalarda değil evin içinde yan odada kullanılıyor. Bu yüzden biz de ailelere Narkotik-Anne projesine Kayseri'de çok önem verdik. 75 bin aileye Narkotik-Anne eğitimi verdik. Bizim hedefimiz 2025 yılı sonuna kadar 300 bin aileye ulaşmak" ifadelerini kullandı. 

Ekol TV Bilecik'te! Kendi küçük tarihi büyük şehrin Valisi Aygöl: Bizim şehrimizde işsizlik yok Ekol TV Bilecik'te! Kendi küçük tarihi büyük şehrin Valisi Aygöl: Bizim şehrimizde işsizlik yok

"OTELLERDE KIŞIN YER BULMAK ZOR"

Kayseri'nin kış turizminde önemli bir noktada olduğunu söyleyen Vali Çiçek, "Kayseri tarihi ve turizm açısından çok önemli bir şehir olarak karşımıza çıkıyor. Kayseri'nin asıl lokomatifi olan kış turizmi. Geçen sene dokuz aya göre 115 bin daha fazla turist geldi. Erciyes'te 14 bin yatak kapasitesi var ama kışın yer bulmak oldukça zor" şeklinde konuştu. 

Ekol TV'nin yeni durağı Tokat: Altın yılları yaşatmak için yola çıktık Ekol TV'nin yeni durağı Tokat: Altın yılları yaşatmak için yola çıktık

"SADECE ŞEHRİMİZİ DEĞİL TÜRKİYE'Yİ BESLİYORUZ"

Kayseri'nin sadece turizmle değil sanayi ve üretimle de ön plana çıktığını anlatan Vali Çiçek, "Kayseri deniz kıyısı olan bir şehir değil. İstanbul ve Ankara'nın yanında olan bir şehir de değil. Bu şehir buna rağmen bir başarı hikayesi yazıyor. 4.5 milyar dolar ihracat yapıyoruz. Ormanımız olmadığı halde mobilyada ihracat rekorları kırıyoruz. Evlerde kullanılan her iki sandalyeden bir tanesini Kayseri üretiyor. Her on yataktan yedisi de yine Kayseri'de üretiliyor. Kayseri her alanda Türkiye'yi besliyor. İstihdam fuarı düzenledik ve 3 bin kişi iş sahibi oldu. Burada ekonominin yükselmesiyle beraber işsizlik oranı düşüyor" dedi.