"Mikrofon Bizde Söz Sizde" anlayışıyla ülkemizin dört bir yanında yayın yapan Ekol TV'nin yeni durağı Tokat oldu. Ekol TV muhabiri Mahmut Keşan'ın sorularını yanıtlayan Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, şehirde yapmayı planladığı değişiklikleri, hazırlıkları ve yeni projelerini aktardı. 

"TRAFİĞİ AKIŞKAN HALE GETİRECEĞİZ"

Tokat'taki trafik sorununa değinen Yazıcıoğlu "Trafik Tokat için çok kaotik bir durum. İlk önce ele almamız gereken konulardan birisiydi. Bunun için bir çalışma başlattık. Bir uzman ekibimiz yaklaşık 4 aylık bir süre içerisinde Tokat'taki trafik problemiyle alakalı bir rapor hazırladı. Bu rapora istinaden akıllı kavşak dediğimiz 21 kavşakta bir çalışma yapacağız. Bu çalışmalarımızın neticesinde yeşil dalga ile beraber trafiği daha akışkan bir hale getirmek için adımlarımızı atıyoruz. Son aşamaya gelindi, bir trafik kontrol merkezi kuracağız. Akıllı ışıklandırma sistemleriyle beraber trafiğin kuyruk yoğunluklarını çözerek daha akışkan bir hale getirmeye çalışacağız. Biz adımlarımızı attık inşallah kısa süre içerisinde de Tokatlılarda bunu belirgin bir şekilde hissedecek" dedi. 

Ekol TV Türkiye'yi karış karış geziyor: Bu kez adres Erzincan! Ekol TV Türkiye'yi karış karış geziyor: Bu kez adres Erzincan!

TOKAT'TA SOSYAL DÖNÜŞÜM 

Yazıcıoğlu, Tokat'ta yapacağı yenilikleri şu ifadelerle aktardı; Tokat'ı daha yaşanabilir bir hale getirmemiz lazım. Daha huzurlu bir hale getirmemiz lazım. Huzurlu bir şehir değil Tokat. Buraya kin tutmayan şehir diyoruz. Gençlerimiz için kadınlarımız için aslında toplumun her kesimi için daha yaşanbilir bir şehir. Turizmiyle, gastronomisiyle daha iyi tanınan, daha iyi bilinen bir şehir haline getirmemiz lazım. Temel sorunlara eğiliyoruz, kentssel dönüşüm diyoruz. Daha güvenli daha sosyal bir şehir diyoruz. İnşallah ilerleleyen zamanda kültür merkezi planlarımız var. Gençlerin buraya özellikle kanalize olmasını istiyoruz. Çünkü 35 bine yakın öğrencisi olan bir şehir, çok kadim bir şehir. Gaziosmanpaşa Üniversitemiz var biliyorsunuz. Gençlerin biraz daha rahat vakit geçirmesini sağlayacak ortamları oluşturmak adımlar atıyoruz.  6 ay oldu önce bir altlıklarını oluşturacağız, ondan sonra da söz verdiğimiz projeleri hayat geçirmek için yola çıkacağız. 

Ekol TV Sivas'ta: “Göç eden vatandaşlarımız memleketine geri dönecek” Ekol TV Sivas'ta: “Göç eden vatandaşlarımız memleketine geri dönecek”

KADINLARA İSTİHDAM DESTEĞİ

Kadın istihdamını artırmayı planladıklarını belirten Başkan Yazıcıoğlu "Belediye ve birçok STK ile beraber yürüttüğümüz hatta son aşamasına geldiğimiz kadın istihdamını arttırma konusunda adımlar atıyoruz. Hatta biliyorsunuz organize sanayi bölgesinde ciddi fabrikalarımız var ve kalifiye eleman bulmakta zorluk çekiyorlar. Onlarla beraber yürüteceğimiz projenin sonucunda iş garantili bir eğitim sürecine başlıyoruz. Bunun da altlığı bitmek üzere. Bunun sonucunda hem kadınlarımıza eğitim vereceğiz hem de iş olanağı sunacağız. Ve organize sanayimizde daha kalifiye elemanları bizim sanayi bölgemizdeki iş adamları bulmak noktasında sıkıntı yaşamayacak. 

Ekol TV Erzurum'da! Anadolu'nun tarihi şehri güçlenerek yoluna devam ediyor: Türkiye rekoru kırmak istiyoruz Ekol TV Erzurum'da! Anadolu'nun tarihi şehri güçlenerek yoluna devam ediyor: Türkiye rekoru kırmak istiyoruz

"TOKAT'IN BELEDİYE BAŞKANI OLMAK BÜYÜK BİR ŞEREF"

Yazıcıoğlu "Tokat'ın Belediye Başkanı olmak büyük bir şeref. Benim rahmetli babam burada yıllar önce hizmet vermişti. Tokat'ın altın yılları olarak tarihe geçmiş. O da 5 yıl kalmış benim görev süremde 5 yıl. İnşallah bizde rahmetli gibi Tokat'a altın yıllarını yaşatırız diye bir iddiayla yola çıktık. Elimizden geleni yapıyoruz. Tokatlılar vefakar insanlar bize büyük bir ahde vefa örneği gösterdiler. Tokat'a ve Tokatlılara hizmet etmek benim için büyük bir şeref. Çok mutluyum ve çok gururluyum. Türkiye'nin en güzel şehirlerinden bir tanesinde Belediye Başkanıyım.