Gündem

Elebaşılığını Beratcan Gökdemir yapıyordu! Organize suç örgütüne şok operasyon

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, elebaşılığını Beratcan Gökdemir'in yaptığı organize suç örgütüne yönelik düzenlenen 'Kuyu-27' operasyonunda, örgüt üyesi 32 şüphelinin yakalandığını duyurdu. Operasyonla ilgili detayları paylaşan Yerlikaya, çok sayıda silah ve muhtelif miktarda uyuşturucu maddenin de ele geçirildiğini bildirdi.

Abone Ol

Antalya merkezli 6 ilde elebaşılığını yurtdışında tutuklu bulunan Beratcan Gökdemir'in yaptığı organize suç örgütüne yönelik Kuyu-27 operasyonu düzenlendi.

32 ŞÜPHELİ YAKALANDI

Operasyona dair detayları sosyal medya hesabından paylaşan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyon neticesinde örgüt üyesi 32 şüphelinin yakalandığını bildirdi.

İŞ İNSANLARINI DARP EDİP, ARAÇLARINI KURŞUNLAMIŞLAR!

Antalya Başsavcılığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Başkanlığı koordinesinde yürütülen çalışmalarda, örgütün Antalya, İstanbul, İzmir, Konya, Adana ve Diyarbakır'da bulunan üyelerine baskınlar yapıldı. Şüphelilerin, kendilerine haraç vermeyen iş insanlarını darp ederek ikametlerini, iş yerlerini ve araçlarını kurşunladıkları tespit edildi.

23 SİLAH ELE GEÇİRİLDİ

Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda; 23 adet ruhsatsız tabanca, 2 adet ruhsatsız tüfek, muhtelif miktarda uyuşturucu madde ve çok miktarda para ele geçirildi.

BAKAN YERLİKAYA'DAN TEBRİK MESAJI

Bakan Yerlikaya paylaşımında, "Operasyonu koordine eden Antalya Başsavcılığımızı, Operasyonu gerçekleştiren Kahraman Polislerimizi tebrik ediyorum. Allah ayağınıza taş değdirmesin" ifadelerini kullandı.

BERATCAN GÖKDEMİR KİMDİR?

Yurt dışında "Firar" olarak tanınan ve sayısız suça karışmış, 18'den fazla cinayeti olduğu bilinen Daltonlar'ın liderinin gerçek adı Berat Can Gökdemir’dir. 1997 yılında Büyükçekmece'de, Erzurum kökenli Kürt bir ailenin en büyük oğlu olarak dünyaya geldi. Suç geçmişi oldukça geriye giden Berat Can, genç yaşlardan itibaren çeşitli suçlara bulaştı.

2016 yılında cezaevine giren Berat Can, burada "Dalton" lakabını aldı. Hapiste geçirdiği yıllar boyunca da suç işlemeye devam etti. Özellikle 18 Kasım 2020'de kısa aralıklarla iki ayrı evi soyması ve bu suçların ardından sınırları aşan bir suikast şebekesinin lideri olarak bilinmesi, onun suç kariyerinde öne çıkan olaylardandır. Berat Can, bu soygunlar sonrasında tekrar tutuklandı ve "Nurtepe'den selam olsun" ifadeleriyle hatırlanır.