Ekonomi

ENAG enflasyon Eylül rakamları açıklandı! Enflasyon oranı kaç oldu?

ENAG enflasyon Eylül ayı verilerini açıkladı. Her ay düzenli olarak yayımlanan ve ekonomik dalgalanmaların sonucu olarak ortaya çıkan enflasyon rakamları bugün saat 10.00’da açıklandı. Peki, son dakika enflasyon oranı kaç oldu? Eylül ayı enflasyon rakamı ne kadar? diye merak edildi. İşte açıklanan enflasyon rakamları…

Abone Ol

2024 yılının son çeyreğinde aylık olarak yayımlanan enflasyon verileri bugün saat 10.00’da açıklandı. Bağımsız Enflasyon Araştırma Grubu (ENAG) Eylül ayına ilişkin enflasyon rakamlarını aylık bazda yüzde 5,34 arttığını, yıllık enflasyon yüzde 88,63 olarak gerçekleştiğini duyurdu.

ENFLASYON ORANI KAÇ OLDU?

Bağımsız Enflasyon Araştırma Grubu (ENAG) verilerine göre, Eylül ayında enflasyon aylık bazda yüzde 5,34 artarken, yıllık bazda ise yüzde 88,63 arttı.

ENAG ENFLASYON EYLÜL RAKAMLARI AÇIKLANDI!

Gruplar halinde değerlendirilen enflasyon rakamlarında, alt gruplarda en yüksek enflasyon oranı yüzde 10,93 ile 'giyim ve ayakkabı' grubunda olduğu görüldü. Onu yüzde 10,07 oranla 'ev eşyası' grubu takip ederken, eğlence ve kültür grubunda ise enflasyon oranı yüzde 8,17 olarak tamamlandı.

İTO ENFLASYON ORANI YÜZDE KAÇ?

İstanbul Ticaret Odası (İTO) ise İstanbul'un Eylül ayı enflasyonunu aylık yüzde 3,90, olarak, yıllık ise yüzde 59,18 olarak açıklamıştı. Bu durum aylık enflasyonda 5 ayın zirvesini gördüğünü kaydedilmişti.