Dilan Polat ev Engin Polat çifti, lüks yaşamları ve gösterişli tavırları ile Türkiye’nin en çok konuştuğu isimler arasına girmişti. Kasım 2023’te gerçekleşen operasyonda Dilan Polat ve Engin Polat’la birlikte 11 kişi göz altına alındı. MASAK tarafından yapılan incelemelerde çiftin sadece kara para aklama değil birçok farklı suç işlediği tespit edildikten sonra haklarında 20’şerden 40 yıl hapis istemi olduğu öğrenilmişti. Yapılan son dakika açıklaması ile Dilan Polat’ın tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edileceği duyuruldu. Haberin ardından Engin Polat tahliye olacak mı? Dilan Polat’la hapisten çıkacak mı? araştırmaları hız kazandı.

DİLAN POLAT HAPİSTEN ÇIKIYOR

Kara para aklama, dolandırıcılık, vergi kaçırma suçlarından 9 aydır cezaevinde bulunan Dilan Polat hakkında bugün tahliye kararı verildi. Bundan sonraki süreçte yargılaması tutuksuz olarak devam edecek Dilan Polat'ın 17.30'da cezaevinden çıkması bekleniyor.

Engin Polat A

ENGİN POLAT TAHLİYE OLACAK MI?

Dilekçede sanıklar Ahmet Gün, Alper Kürşat Polat, Engin Polat ve Sezgin Polat'ın tutukluluk halinin devamına karar verildi.

ENGİN POLAT KİMDİR?

Türk halkının Dilan Polat'ın eşi olarak tanıdığı Engin Polat, 03 Haziran 1988 tarihinde dünyaya geldi. Annesinin adı Şükran, babasının adı ise Sezgin olan Engin Polat’ın Alper Kürşat Polat, Kübra Polat ve Hazal Polat adında 3 kardeşi vardır. Koyu bir Fenerbahçe taraftarı olan Engin Polat'ın bir medikal şirketinin kurucusu ve yönetim kurulu başkanı olduğu ve Türkiye’de 115 şubenin yanı sıra 10 farklı ülkede şubesi bulunduğu belirtiliyordu.

Engin Polat, Kasım 2023’te eşi Dilan Polat ile birlikte göz altına alındıktan sonra mahkemece cezaevine gönderilmişti.