Gündem

Erden Timur'un ABD'de gözaltına alındığı iddia edilmişti: İlk açıklama geldi

Eski Galatasaray SK yöneticisi ve Nef İnşaat şirketinin sahibi Erden Timur'un ABD'nin New York kentinde gözaltına alındığı iddiası gündeme bomba gibi düşmüştü. Galatasaray'ın eski yöneticilerinden Erden Timur, çıkan iddialara cevap verdi.

Abone Ol

Galatasaray'ın eski yöneticilerinden Erden Timur'un, ABD'de FBI tarafından gözaltına alındığı iddiası bir anda gündeme oturdu. Timur'un New York Belediye Başkanı Eric Adams hakkında yürütülen bir soruşturma kapsamında sorgulanacağı iddiasına cevap verdi.

ERİC ADAMS SORUSU

Timur, hakkında çıkan gözaltı haberlerini yalandı. Gözaltı iddiaları ortaya atıldığı sırada evinde Fenerbahçe maçını izlediğini belirten Timur, şu açıklamayı yaptı:

“Fenerbahçe maçını izliyordum. Sosyal medyaya gözaltına alındığım ile ilgili haber düşmüş. Doğruluğu yok. NEF Filarmoni Orkestrası için New York’a geldik. Burada ABD’de iş yaptığımız için görevliler New York Belediye Başkanı Eric Adams'a bağış yapıp yapmadığımızı sordu" ifadelerini kullandı. 

TİMUR'A "BAĞIŞ YAPTIN MI" SORUSU?

"New York Belediye Başkanı Eric Adams'a bağışta bulundun mu?" sorusuna cevap veren Timur, "Cuma günü New York JFK havalimanına iner inmez FBI yetkilileri yanıma gelerek bazı sorular sordu. Hakkında rüşvet ve yolsuzluk soruşturması yürütülen New York Belediye Başkanı Eric Adams'a bağış adı altında para verip vermediğimi sordular. Kimse benden böyle bir istekte bulunmadı, ben de kimseye bağış yapmadım dedim. Ardından havalimanından ayrıldım bugün de konsere gideceğim, Nef filarmoni orkestrasının konseri için buraya geldim" dedi.