Türk Futbol Federasyonu (TFF), Süper Lig'de haftanın VAR kayıtlarını paylaştı. Ancak kayıtlardan bazıları tartışmaları da beraberinde getirdi. Konyaspor-Galatasaray maçında verilen faul nedeniyle iptal edilen golde, VAR hakemlerinin konuşması spor gündeminin en çok konuşulan başlıkları arasına girdi. 

"BİZ ONU ONUR İLE AYAĞA KALKTIK, ANLATTIK"

VAR kayıtlarını Ekol TV'de değerlendiren Ekol Futbol yorumcusu Erman Toroğlu, tartışmalara son noktayı koydu. VAR kayıtlarını dinlediğini belirten Toroğlu, "Neredeyse benim televizyonda yaptığım yorumun aynısını konuşuyorlar. Biz bunu Onur ile ayağa kalkıp yaptık, anlattık. Hilmi Ok ile 35 sene evvel spor yazarlarına verdiğimiz bir eğitim vardı İzmir'de. Onun anlattıklarını biz Hilmi abiyle yaptık. Aynı maçta bu maçta oldu. Orada hakemin verdiği ilk karar yanlış, VAR hakeminin girmesi doğru" dedi.

"AST ÜST HİKAYESİ OLMAMASI LAZIM"

VAR hakeminin bir iki cümle kullanmasının yanlış olduğunu kaydeden Erman Toroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yani ikaz edip kararı hakeme vermesi lazımdı. Orada ast üst hikayesi var ya herhalde orada tesir ediyor. O olmaması lazım. Hakem olarak ast üst olmaz orada. Konuşurken biraz daha dikkatli olması lazım. İkaz etmesi lazım ama ısrar etmemek lazım. Ama pozisyonda VAR'ın kararı kesin olarak doğru."

"GALATASARAY-FENERBAHÇE KAVGASI İNSANLARI BIKTIRDI"

VAR hakeminin üzerine gidildiği yönündeki iddiaları da değerlendiren Erman Toroğlu, "Büyük takımlar mafya gibiler. Hem bağırırlar hem yaparlar. Bu Galatasaray-Fenerbahçe'nin kayıt dışı kavgası birçok insanı bıktırdı. Yeni bir takım çıksa da o takımı tutsak diyen o kadar çok insan var ki, bıktırdılar. Bir şey oynamıyorlar, Avrupa'da da yoklar" dedi.

"ATLETİK TESTLE NE ALAKASI VAR?"

Volkan Bayarslan'ın atletik testlerden geçememesi ancak VAR hakemi olarak görev almasına yönelik gelen eleştirileri de yorumlayan Ekol Futbol yorumcusu Erman Toroğlu, fiziksel testten geçemeyen kişinin hakem olamayacağının altını çizdi.

Eleştirilere tepki gösteren Erman Toroğlu, şunları söyledi:

"Ama fiziksel testten kaldıysa VAR hakemliği niye yapamasın? Televizyonun etrafında mı koşacak bu adam? Kusura bakmayın ama bu kadar zeka özürlü bir yorum hayatımda görmedim. Bunu söylerken biraz akıllı şeyler söylesinler. VAR hakemi yanlış yaptı desinler. Ama VAR hakemi atletik testten geçmemiş... Televizyonun başında oturuyor bu adam, atletik testle ne alakası var? İnsanları aptal yerine koymasınlar!"