Ermenistan’da Başbakan Nikol Paşinyan yönetimini devirmeyi amaçlayan darbe girişiminin başlamadan önlendiği aktarıldı. Üstelik Ermenistan Soruşturma Komitesi, darbe yapmaya hazırlanan kişilerin aylaca Rusya’da askeri eğitim gördüklerini açıkladı. Komite, yürütülen soruşturma ve yapılan aramalarda "iktidarı yasa dışı yollardan ele geçirme hazırlığı içinde olduğu" iddiasıyla 5'i Ermenistan vatandaşı ve 2'si Azerbaycan'ın Karabağ bölgesindeki Ermeni halkından olmak üzere 7 kişi hakkında soruşturma başlatıldığını duyurdu.

MAAŞ ALMIŞLAR

Soruşturma sonucunda bu kişilerin, "yasa dışı grup oluşturarak iktidarı zorla ele geçirmek, bu maksatla şiddet ve tehdit yoluyla Ermenistan Cumhuriyeti hükümetinin yetkilerini devralmak için hazırlıklar yaptığı" öne sürüldü. Bu kişilerin, iktidarı ele geçirmek maksadıyla 2024'te Ermenistan ve Karabağ'da çok sayıda kişiye ayda 220 bin Rus rublesi karşılığı (81 bin Türk lirası) maaş ödedikleri, Rusya'da üçer aylık eğitim aldırdıklarının tespit edildiği belirtildi.

YALAN MAKİNESİNE GİRDİLER

Darbe için eğitim alan kişilere ağır silah kullanımı öğretildiği ve ardından Ermenistan'a döndükten sonra operasyonlara katılmak ve başkalarını da eğitmek üzere bilgiler verildiği iddia edildi.  Soruşturma Komitesi açıklamasında, bu kişilerin Roston-on-Don'a götürüldüğü ve darbe şüphelileri tarafından Ermenistan Kolluk Kuvvetleri’yle herhangi bir bağlantısının olup olmadığını belirlemek için yalan makinesi testi uygulandığı ifade edildi.

SORUŞTURMA DEVAM EDİYOR

Bu kişilerin daha sonra yakın muharebe eğitimi almak üzere Rusya'da "Arbat" adlı bir askeri üsse götürüldüğü ve darbe yapmak için eğitildiklerinin bu kişilere o zaman açıklandığı belirtildi. Eğitime tabi tutulan bazı kişilerin darbeye katılmayı reddederek ayrıldığı ve kolluk kuvvetlerinin soruşturması sonucu darbe girişiminin ortaya çıkarıldığı kaydedildi. Soruşturma kapsamında 3 kişinin mahkemece tutuklandığı, darbe girişimine katılan daha fazla kişi olup olmadığına dair soruşturmanın devam ettiği açıklandı. 

Paşinyan’dan II. Karabağ Savaşı açıklaması: Çok sayıda silahımız kayboldu! Paşinyan’dan II. Karabağ Savaşı açıklaması: Çok sayıda silahımız kayboldu!