AK Parti kurucularından Nazif Gündoğan, kariyerine mühendis olarak başlasa da ilerleyen dönemlerde edebiyat alanında birçok çalışmada bulundu. Birçok ödüle layık görüldü. 20 Ağustos 2024 Salı günü hayata gözlerini yuman Nazif Gürdoğan’ın cenazesine ilişkin detaylar da vatandaşlar tarafından yoğu  ilgi görüyor…

ERSİN NAZİF GÜRDOĞAN KİMDİR?

Ersin Nazif Gürdoğan 1 Matıs 1945 tarihinde Eskişehir Mihalıççık’ta dünyaya geldi.

Lisans eğitimini 1967 yılında İTÜ Makina mühendisliği bölümünde alan Gürdoğan, Yüksek lisans eğitimini İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesinde tamamladı.

Ersin Nazif Gurdogan A

1968 ve 1972 yılları arasında Devlet Planlama Teşkilatı’nda proje değerlendirme uzmanı olarak görev alan Gürdoğan, bu süre içinde bir yıl İngiltere'de kaldı. 1972 yılında Erzurum Atatürk Üniversitesi’nde asistan olarak akademik çalışmalarına başlayan ünlü isim 1975 yılında Atatürk Ünİversitesi’nde Üretim Yönetimi üzerine doktorasını tamamladı. 1981-1984 yılları arasında Suudi Arabistan, Kral Abdülaziz Üniversitesinde öğretim üyeliği yapan Gürdoğan,1987 yılında doçentliğe yükseldi,1994 yılında ise profesör oldu.

Bir yandan kariyerinde ilerleyen Nazif Gürdoğan, 1976-1990 yılları arasında çıkan aylık edebiyat dergisi Mavera'nın kurucularından birisi olarak edebiyat dünyasında yer aldı.  2001 yılında kurulan Adalet ve Kalkınma Partisinin kurucu üyelerinden biri olan Gürdoğan, Maltepe Üniversitesi İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi öğretim üyeliğine devam etti.

Gürdoğan, Türkiye Yazarlar Birliği tarafından Teknolojinin Ötesi kitabı ile Fikir ödülü, Zamanı Aşan Şehirler kitabı ile de Gezi ödülüne layık görüldü. Son olarak 2020 yılında Mehmet Akif İnan Vakfı, Kültür Edebiyat ve Medeniyet Ödülü ve aynı yıl Üsküdar Üniversitesi Yüksek İnsani Değer Ödülünü aldı.

“Kültür ve Sanayileşme” “Kirlenmenin Boyutları” kitapları ile, kirlenmenin ekonomik, çevresel ve kültürel etkilerini inceleyen Nazif Gürdoğan’ın, “Görünmeyen Üniversite” kitabı ise İslam âlimi Mehmed Zahid Kotku’ya dairdir.

AK PARTİ KURUCULARINDAN NAZİF GÜNDOĞAN’IN CENAZESİ NE ZAMAN?

Tedavi gördüğü hastanede 79 yaşında hayata gözlerini yuman Ersin Nazif Gürdoğan’ın cenazesinin 20 Ağustos 2024 Salı günü öğlen vakti Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camii'nde kılınacak namazın ardından Eskişehir'de defnedileceği kaydedildi.