Eskişehir Valiliği, çocuklar ve engelli bireylerden kağıt mendil, yara bandı ve benzeri ürünlerin satın alınmasını ve dilenmeyi yasaklamıştı. O yasak meyvelerini vermeye başladı. 

174 TANE ÇOCUK SOKAKLARDAN KURTARILDI

Dilenen çocuklar hakkında açıklamalarda bulunan Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy, "Amacımız sokakların risklerinden çocuklarımızı kurtarmak. Valilik olarak aldığımız karar çerçevesinde, 174 tane çocuğumuzu sokaktan kurtardık. Onların okula kazandırılması konusunda Milli Eğitim Bakanlığı ile işbirliği yapıyoruz. Yetişkinlerle ilgili olarak bizim mevzuatımıza göre dilenmek suçtur. Ancak toplumuzun yardım etme duygusunu istismar etmek isteyen insanlar var. Özellikle cami önlerine giderek burada dileniyorlar. Eskişehir'de bu tür dilenmenin yapılmaması adına, ilgili birimlerle koordineli bir şekilde çalışıyoruz. 

YAKALANAN PARALAR HAZİNEYE KAYIT YAPILIYOR

İlk defa dilencilik yapan çocuklar ilk önce sözlü uyarılarda bulunuluyor, buna uyulmadığı durumda yaptırım yapıldığını belirten Vali Aksoy, "İkinci sefer yakalanan dilencilere idari para cezası uygulanılıyor, üzerinde bulunan paraları ise hazineye kayıt yaptırıyoruz. Ailenin geçinemeyecek durumu varsa yardımda bulunuyoruz" ifadelerini kullandı.