Dilan-Engin Polat çifti hakkında hazırlanan 909 sayfalık MASAK raporunda, Dilan Polat'ın ticari ve finansal işlemlerde karar yetkisinin olmadığı, karar vericinin eşi Engin Polat olduğu belirtildi. MASAK raporu sonrasında, Dilan Polat’ın avukatları tahliye için art arda başvurularda bulundu.

Yargılanmaları önümüzdeki ay başlayacak olan Polat çiftinin avukatlarından hamleler peş peşe geldi. Dilan Polat’ın avukatı 3 farklı tarihte 3 farklı dilekçe verdi.

BAŞVURULARDA POLAT'IN TAHLİYESİ İSTENDİ

İlk dilekçei 22 Temmuz'da, ikinci dilekçe 25 Temmuz'da, üçüncü dilekçe 29 Temmuz'da verildi. Avukat, Dilan Polat'ın da kardeşi Sıla Doğu gibi karakola giderek imza atarak, adli kontrol şartıyla bırakılmasını istedi. Hatta talepler arasında ev hapsi de vardı.

Mahkeme bu talepleri 31 Temmuz'da reddetti. Red kararının gerekçesi olarak; 'Dilan Polat'ın savunmasının alınmadığını, delillerin daha toplanmadığı ve karartılma ihtimalinin bulunması' yer aldı. Adli kontrol taleplerinin, istenilen ceza miktarına göre yetersiz kalacağı belirtildi.

Dilan Polat2

DİLAN POLAT İÇİN KRİTİK GÜN

Bugün ise Dilan Polat'ın davasına bakacak olan Anadolu 2. Adliye Ceza Mahkemesi, tutukluluk incelemesi yapacak. Mahkeme bir kez daha tahliye edip etmeyeceği konusunda karar verecek.

NE OLMUŞTU?

1 Kasım 2023 tarihinden sonra İstanbul merkezli 6 ilde gerçekleştirilen operasyonlar kapsamında, Dilan Polat ve eşi Engin Polat'ın da aralarında bulunduğu 24 şüpheli gözaltına alınmıştı. Yapılan soruşturmalar sonucunda, şirketlerinde yapılan aramalarda el konulan dijital materyal ve defterlerle ilgili olarak Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) tarafından ön inceleme raporu hazırlandı. Raporda, Dilan Polat'ın ticari ve finansal işlemlerde karar yetkisinin olmadığı, karar vericilerinin Engin ve Sezgin Polat olduğu kaydedildi.

Dilan Polat ve eşi Engin Polat hakkında hazırlanan 909 sayfalık MASAK raporunda, Dilan Polat'ın ticari ve finansal işlemlerde karar yetkisinin olmadığı, karar vericinin eşi Engin Polat olduğu belirtildi. Buna göre, bugün mahkemenin Dilan Polat’ı tahliye edip etmeyeceği merak konusu oldu.