Fenerbahçe Süper Lig'de yeni sezonu taraftarı önünde çıktı. Sarı-lacivertliler, ilk hafta mücadelesinde Adana Demirspor'u konuk etti. 10 yıllık şampiyonluk hasreti bitirmek için göreve başlayan Jose Mourinho, böylece Kadıköy'deki ilk lig maçına çıkmış oldu. Sarı-lacivertliler, ilk yarıda Dzeko'nun attığı golle maçı 1-0 önde tamamladı. 

FENERBAHÇE 1-0 ADANA DEMİRSPOR

MAÇTAN DAKİKALAR

1' Maç Adana Demirspor'un satra vuruşuyla başladı.

17' Serbest vuruşta ceza sahasına atılan topa Edin Dzeko'nun yaptığı kafa vuruşu dışarı gitti.

20' Hakemin Fenerbahçe'nin hızlı kullandığı taç atışını tekrar ettirmesine Jose Mourinho ve yardımcısı Salvatore Foti büyük tepki gösterdi. Foti sarı kartla cezalandırıldı.

27'  Oosterwolde, Michut'ya yaptığı faulün ardından sarı kart gördü.

GOL! 34' Fenerbahçe, Dzeko'nun golüyle 1-0 öne geçti

45' İlk yarı Fenerbahçe'nin bir farklı üstünlüğüyle sona erdi.

76' Fenerbahçe'de Saint-Maximin'in yerine Bartuğ Elmaz, Osayi Samuel'in yerine Mert Müldür ve Edin Dzeko'nun yerine En-Nesyri dahil oldu.

88' Fenerbahçe'de Ferdi Kadıoğlu kenara geldi, yerine Çağlar Söyüncü oyuna girdi.

90' Fenerbahçe'de İrfancan Kahveci yerine Oğuz Aydın oyuna dahil oldu.

90+3' Mourinho'ya sarı kart çıktı.

90+4' Mücadele sona erdi: 1-0

İLK 11'LER
Fenerbahçe: Livakovic, Osayi, Djiku, Ooswterwolde, Ferdi, İsmail, Szymanski, İrfan Can, Tadic, Maximin, Dzeko.

Adana Demirspor: Deniz, Manev, Semih, Gravillon, Jose, Milad, Michut, Maestro, Tayfun, Yusuf Sarı, Barasi.

MAÇTAN NOTLAR...
Trendyol Süper Lig'in ilk haftasında Adana Demirspor'u konuk eden Fenerbahçe'de teknik direktör Jose Mourinho, UEFA Şampiyonlar Ligi 3'üncü eleme turu ilk maçında Fransa'nın Lille takımıyla oynanan karşılaşmanın ilk 11'ine göre kadroda 3 değişiklik yaptı.
Portekizli teknik direktör, Ülker Stadı'nda oynanan maçta Lille müsabakasına ilk 11'de başlattığı Mert Müldür, Çağlar Söyüncü ve Rade Krunic'i yedek soyundurdu.
Deneyimli teknik direktör, bu isimlerin yerine Bright Osayi-Samuel, Alexander Djiku ve İrfan Can Kahveci'yi ilk 11'de değerlendirdi.
Fenerbahçe'de Ertuğrul Çetin, Çağlar Söyüncü, Mert Müldür, Rodrigo Becao, Bartuğ Elmaz, Rade Krunic, Oğuz Aydın, Cengiz Ünder, Cenk Tosun ve Youssef En-Nesyri ise kulübede yer aldı.
MOURINHO İLK LİG MAÇINDA
Fenerbahçe'nin dünyaca ünlü teknik direktörü Jose Mourinho, takımının başında ilk lig maçına çıktı. Sarı-lacivertli taraftarlar, karşılaşma öncesinde ilk lig maçına çıkan teknik direktörlerine tezahüratlarla destek verdi. Öte yandan Fenerbahçe'de yeni transferlerden Allan Saint-Maximin, Oğuz Aydın, Cenk Tosun ve Youssef En-Nesyri de ilk lig maçı heyecanını yaşadı.
SARI-LACİVERTLİLERDE 3 EKSİK
Fenerbahçe, Adana Demirspor karşısında 3 oyuncusundan yararlanamadı. Sarı-lacivertlilerde geçen sezondan cezaları bulunan Mert Hakan Yandaş ile İrfan Can Eğribayat, karşılaşmada forma giyemedi. Sarı-lacivertlilerin önemli isimlerinden Fred de sakatlığı sebebiyle takımını yalnız bıraktı. Bu isimlerin yanı sıra Luan Peres, Ryan Kent, Miguel Crespo, Miha Zajc, Emre Mor ve Samet Akaydın da kadroya dahil edilmedi.
YENİ TRANSFER LEVENT MERCAN DA KADROYA ALINMADI
Fenerbahçe'nin yeni transferlerinden Levent Mercan, Adana Demirspor maçı kadrosunda yer almadı. Teknik direktör Jose Mourinho'nun UEFA listesine de dahil etmediği genç oyuncu, ligde de şans bulamadı.
CENGİZ ÜNDER YEDEKLERDE
Fenerbahçe'nin milli oyuncusu Cengiz Ünder, Adana Demirspor maçı kadrosunda yer aldı. Teknik direktör Jose Mourinho'nun UEFA Şampiyonlar Ligi elemelerinde oynadıkları maçlarda görev vermediği 27 yaşındaki oyuncu, Adana Demirspor müsabakasına ise yedekler arasında başladı.
TRİBÜNLER TAMAMEN DOLDU
Fenerbahçeli taraftarlar, ilk lig maçında takımını yalnız bırakmadı. Karşılaşma öncesinde stat çevresinde toplanan sarı-lacivertliler, sahaya çıkan oyuncularına tezahüratlarla destek verdi.