Liverpool'un başarılı stoperi Joel Matip, 33 yaşında futbolu bırakma kararı aldığını duyurdu. Premier Lig ekibiyle sezonu tamamlayan Matip, kariyerinde önemli başarılara imza atmış bir futbolcu olarak sahalardan çekildi. Matip, futbolculuk kariyerine Almanya'da SC Weitmar, Bochum ve Schalke altyapılarında başladıktan sonra 2009 yılında Schalke'nin A takımına yükseldi. Burada geçirdiği 7 başarılı sezonun ardından 2016 yılında Liverpool'a transfer oldu.

KLOPP'UN VAZGEÇİLMEZİYDİ

Jürgen Klopp'un yönettiği Liverpool'a transferi, Matip'in kariyerindeki en önemli adımlardan biri oldu. İngiliz ekibinin formasını 201 kez giyen Matip, 11 gol ve 6 asistlik performans sergileyerek savunmadaki katkısının yanı sıra hücumda da etkili oldu.

Matip, Liverpool'daki 8 sezonu boyunca 1 UEFA Şampiyonlar Ligi, 1 Premier Lig, 1 UEFA Süper Kupa, 2 İngiltere Lig Kupası, 1 FA Cup ve 1 İngiltere Süper Kupa şampiyonlukları kazandı. Savunmadaki istikrarlı performansı ve sakin oyunu ile taraftarların sevgisini kazanan Kamerunlu stoper, futbol kariyerini zirvede noktaladı.

MİLLİ TAKIM KARİYERİ

Matip, 27 kez Kamerun Milli Takımı formasını giydi. Milli takımda da dikkat çeken performanslar sergileyen tecrübeli stoper, futbol dünyasında saygın bir yer edindi.