13 Eylül'de sona erecek transfer sezonunda takımların çalışmaları son hız devam ediyor. Son olarak Fenerbahçe Galatasaray’ın da gündeminde yer alan Filip Kostic ile anlaştı. Juventus forması giyen Sırp futbolcu ile kadrosunu güçlendirmek isteyen Fenerbahçe, yıldız futbolcuyu satın alma opsiyonu ile kiralayacak. Peki, transferi ile adından sıkça söz ettiren Filip Kostic kimdir, kaç yaşında ve hangi takımlarda oynadı? İşte Fenerbahçe’nin yeni transferi hakkında ayrıntılar…

Filip Kostic C

GALATASARAY İSTEDİ, FENERBAHÇE ALDI

Filip Kostic transfer sezonunun en popüler isimleri arasında yer alıyordu, zira Galatasaray’ın da Juventus’un sol kanat oyuncusu Kostic’i istediği konuşuluyordu.

Ancak Filip Kostic tranferinde sürpriz gelişme yaşandı. Yağız Sabuncuoğlu ve Fabrizio Romano'nun haberine göre Fenerbahçe, Juventus ile Sırp futbolcunun transferi için anlaşmaya vardı. Sportif direktör Mario Branco'nun liderliğinde yapılan görüşmeler olumlu sonuç verdi.

Filip Kostic A

Raporları incelenen tecrübeli kanat oyuncusunun sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi. Kostic'in eski sakatlığına dair kronikleşen bir durumun söz konusu olmadığı öğrenildi.

Güncel piyasa değeri 6.5 milyon euro olarak gösterilen Filip Kostic'in kulübü Juventus ile sözleşmesi 2026 yılına kadar devam ediyor. Bu nedenle Fenerbahçe’nin Kostic’i satın alma opsiyonu ile kiralayacağı belirtiliyor.

Yağız Sabuncuoğlu'nun haberine göre; Filip Kostic bu akşam saat 22.00'da Sabiha Gökçen Genel Havacılık Terminali'nde olacak. 

Filip Kostic B

FİLİP KOSTİC KİMDİR?

Filip Kostic 1 Kasım 1992 tarihinde Kragujevac-Yugoslavya’da dünyaya geldi.

Radnicki 1923 takımının altyapısında profesyonel futbol hayatına başlayan Sırp oyuncu Stuttgart, Hamburg, Frankfurt gibi önemli takımlarda forma giydi.

İtalya’nın dev kulübü Juventus’un kadrosuna 2022-2023 sezonundan dahil olan oyuncu başarılı istatistikleriyle dikkat çekti.

87 karşılaşmada Juventus forması giyen oyuncu 3 gol atarken ve 15 asistlik katkı sağladı.

Asıl çıkışını Frankfurt’ta yapan Filip Kostic 173 maçta 33 gol ve 64 asist üretirken, Avrupa Ligi’nde toplam 42 maça oynadı ve 9 gol ile 12 asist yaptı.

Filip Kostic son olarak geçtiğimiz sezon Juventus formasıyla 33 maçta 2.107 dakika sahada kalırken 4 asist yaptı.