Spor dünyası Galatasaray'ın Victor Osimhen transferini konuşuyor. Piyasa değeriyle faal forvet oyuncuları arasında en değerli 4'üncü oyuncu olan Osimhen, 1 yıllığına İtalyan devi Napoli'den kiralandı. Ekol Haber'den Mete Ertunç Sevilir, söz konusu transferin perde arkasını, Osimhen'in kariyer öyküsünü ve Galatasaray'da neler yapabileceğine ilişkin ayrıntıları derledi.

80 MİLYON EUROLUK TRANSFER GERÇEKLEŞMEDİ

Cimbom'un tarihi transferinin perde arkasında, Osimhen'in İngiltere ve Suudi Arabistan'a transferinin gerçekleşmemesi yatıyor. Chelsea ve özellikle son gün, 80 milyon euro teklif eden Al Ahli ile yürüttüğü görüşmelerde anlaşma sağlayamayan Nijeryalı yıldız, bu sebeple Napoli tarafından kadro dışı bırakıldı. Bu arada mavi beyazlılar, 30 milyon euro karşılığında Chelsea'den Romelu Lukaku'yu transfer etti ve Osimhen'in yerini Belçikalı yıldızla doldurdu.

0S8

CİMBOM'UN AYAĞINA TARİHİ FIRSAT GELDİ

İtalya dahil 5 büyük ligde yaz transfer sezonu da geçtiğimiz günlerde sona erdiği için Osimhen ve Napoli'nin seçenekleri iyice azaldı. Tam bu sırada devreye giren Galatasaray, fırsattan istifade ederek önce Napoli, ardından Osimhen'le anlaşarak Türk futbol tarihine geçen bir transfere imza attı.

0S6

İDOLÜ DIDIER DROGBA

Öncelikle kariyerini kısaca özetleyelim. Futbola ülkesi Nijerya'da başlayan Osimhen'in idolü eski bir Galatasaray yıldızı olan Didier Drogba. 2015 yılında FIFA 17 Yaş Altı Dünya Kupası'nda Wolfsburg tarafından keşfedilip bonservisine 3.5 milyon euro ödenerek transfer ediliyor

0S7

NAPOLI TARİHİNİN TRANSFER REKORU

Alman ekibinde ilk 1,5 yılda fazla forma şansı bulamayan ve sakatlıklarla boğuşan yıldız oyuncu, 2018-19 sezonunda Belçika ekiplerinden Charlerio'ya kiralanıyor ve ilk kez burada parlamaya başlıyor. Belçika Pro Lig'de 25 maçta 12 gol atan Osimhen, 22.5 milyon euro karşılığında Fransa'nın Lille takımına transfer oluyor ancak bu saatten sonra onu durdurmak pek mümkün olmuyor. Fransa Ligue 1'de de 27 maçta 13 gol 5 asiste imza atan Osimhen, bu kez 77.5 milyon euro bedelle kulüp transfer rekorunu kırarak İtalyan devi Napoli'nin yolunu tutuyor. Aslında bu transferden sonrasını çoğu kişi biliyor. Mavi beyazlılarda forma giydiği 4 yılda da çift hanelere ulaşan Osimhen, 3. yılında adeta dünya futboluna damga vuruyor ve ekürisi Kvaratskelia'yla birlikte, Napoli'ye 33 yıl sonra Serie A şampiyonluğunu getiriyor. 26 golüyle de kariyerinin ilk gol krallığına Serie A'da ulaşıyor.

0So2

HER ŞEYİ BİR TIKTOK VİDEOSU BAŞLATTI

Ertesi sezon başında ise Napoli ile Osimhen arasında bir TikTok videosundan dolayı sorunlar başlıyor. Açıkçası burasını tam olarak bilemiyoruz zira belki de Osimhen, gitmek için bir bahane arıyordu. Söz konusu sorunların başladığı geçtiğimiz sezon Osimhen inişli-çıkışlı bir grafik sergiledi ve sezon sonunda artık yolların ayrılmasına kesin gözle bakılıyordu. Derken yukarıda bahsettiğimiz inanılmaz süreç gerçekleşti ve süperstar forvet İstanbul'a doğru yola çıktı. 

Şimdi de Osimhen'in transferi sonrası tepkilere ve Galatasaray'a neler katabileceğine bakalım.

0S9

DÜNYANIN EN DEĞERLİ 4'ÜNCÜ FORVETİ

Öncelikle Osimhen'in star değil süpertar bir oyuncu olduğunu söylemeliyiz. Dünyanın en önde gelen forvetlerinden biri ve Mbappe, Haaland ve Lautaro Martinez'in ardından dünyanın en değerli 4. forveti. Real Madrid ve Manchester City haricinde bugün hangi takıma giderse gitsin doğrudan ilk 11 oynayabilecek kapasitede. 

0S33

BİR FORVETTEN BEKLENEN HER ŞEYİ YAPABİLİR

Osimhen'i anlatmak hem çok zor hem de çok kolay. Çok kolay çünkü neredeyse bir forvetten beklediğiniz her şeyi yapabiliyor. Çok zor çünkü her şeyi söylesek bile bir şeyler eksik kalıyor. Biz yine de kısaca şöyle özetleyelim; öncelikle onu özel kılan hem çok hızlı hem de çok güçlü olması. Özellikle Napoli döneminde dünyaca ünlü savunmacılara dahi başarılı bir mücadele verdi. Bu açıdan Galatasaray'ın hücum gücüne çok ciddi bir agresiflik kazandıracaktır. Sırf bu özelliği bile takım savunmasını bir üst seviyeye çıkarabilir.

010-2

TOP SAKLAMA USTASI

Bunun yanı sıra Osimhen, topun kıymetini oldukça iyi bilen bir oyuncu. Bazen etrafında 3 tane savunmacının kendisinden top almaya çalışıp alamadığını görebiliriz. Bu açıdan sarı kırmızılıların, daha az geçiş hücumuna yakalanacağını da söyleyebiliriz. Hakeza hava toplarındaki ilginç kafa golleri, defans arkasına koşuları ve oldukça sert sert şutlarıyla da Cimbom'un çok kilit açmasını sağlayacaktır.

02222

SPOR YAZARLARI OLUMLU KARŞILADI

Spor yorumcularına göre, oyuncunun kalitesinden bağımsız; Galatasaray'ın Icardi ve Batshuayi sağlıklı olsa dahi bu fikstürde 3'üncü bir santrafora ihtiyacı vardı. Sarı kırmızılılar, devre arasına kadar Süper Lig ve Avrupa Ligi'nde toplam 21 maç oynayacak. Bu sezon Avrupa Kupaları'nda iddialı olabilmek ve ligde üst üste 3'üncü kez şampiyon olabilmek için mücadele edecek Cimbom'un, bu takviyesi bu açıdan mantıklı bulundu. Üstelik Icardi'nin bir sakatlığı da mevcut. Bu alternatifsizlik geçtiğimiz sezon Galatasaray'ın Icardi'yi çok zorlamasına ve Arjantinli yıldızın özellikle ilk yarıda performansını düşmesine sebebiyet vermişti.

Ic222

OKAN BURUK SİSTEMİNİ DEĞİŞTİRECEK

Öte yandan, Osimhen'in gelişi ile Galatasaray'ın bundan böyle sık sık çift forvet oynayacağı tahmin ediliyor. Dolayısıyla Osimhen'in, Icardi'den ziyade Mertens ve Batshuayi'den süre çalması bekleniyor. Tüm bunların yanında, uzun zamandır 4-2-3-1'den vazgeçmeyen Okan Buruk'un, bu transfer sonrası 4-4-2 ve 3-5-2'yi çok daha fazla deneyeceğini görebiliriz.

Vvvvv

ICARDI-OSIMHEN REKABETİ

Son olarak basında, Icardi'nin de bu transferde görüşünün alındığı ve oldukça olumlu karşıladığı yazılıyor. Icardi gibi bir yıldızın, çok hırslı bir oyuncu olmasından dolayı Osimhen ile rekabet etmek isteyeceğini öngörebiliriz.. Bu rekabetten de Galatasaray'a çok kazançlı çıkar. Ayrıca Arjantinli yıldızın geçtiğimiz sezon şampiyonluk sonrası "Galatasaray büyük bir kulüptü ama daha büyük bir kulüp yapacağız" sözlerini de unutmayalım.

Kaynak: Haber Merkezi