Geçtiğimiz sezon Ocak ayında Galatasaray’dan rekor bir bonservis bedeliyle Bayern Münih’e transfer olan Fransız sağ bek Sacha Boey ciddi bir sakatlık geçirdi. Sol dizinde menisküs yırtığı oluşan 23 yaşındaki oyuncu, geçtiğimiz günlerde ameliyat edildi. Boey’in sahalara dönüş tarihiyle ilgili ise korkutucu bir tablo ortaya çıktı.

30 MİLYON EURO BONSERVİS ÖDEDİLER

Sacha Boey, 2021 yılında Galatasaray’a 1 milyon Euro bonservis bedeli ve bonuslarla transfer olmuş, sergilediği başarılı performansla kısa sürede dikkatleri üzerine çekmişti. Avrupa'nın dev kulüplerinin radarına giren Boey, geçen sezon Galatasaray ile Şampiyonlar Ligi'nde aynı grupta yer alan Bayern Münih’e 30 milyon Euro ve bonuslar karşılığında transfer oldu. 

Boey, Bayern Münih’e transfer olduktan sonra sakatlık sorunlarıyla boğuşmasına rağmen, sezon başında teknik direktör  Thomas Tuchel'in yerini Vincent Kompany ye bırakmasıyla birlikte tekrar form tutmaya başlamıştı. Ligin ilk haftasında Wolfsburg ve Holstein Kiel maçlarına ilk 11'de başlayan Fransız yıldız, etkili performansıyla bir de asist yapmıştı.

MENİSKÜS AMELİYATI OLDU

Ancak Boey’in çıkışı kısa sürdü. Alman devi, Boey'in Pazar günü yapılan antrenman sırasında sol dizinde menisküs yırtığı yaşadığını ve Pazartesi günü ameliyat olduğunu duyurdu. Alman Bild gazetesi, Sacha Boey’in sadece birkaç hafta değil, en az birkaç ay sahalardan uzak kalacağını iddia etti. Bu durum, Bayern Münih'in savunma hattında önemli bir eksiklik yaratacak.

'FUTBOLU BIRAKMAM SÖYLENDİ'

Sacha Boey, Şubat ayında Fransız Telefoot kanalına verdiği röportajda, geçmişte geçirdiği sakatlıklardan bahsederek, “Futbolu bırakmam gerektiği söylendi. Bir cerrah ve fizyoterapist bunu tavsiye etse de, bu benim için bir seçenek değildi. Zihinsel olarak çok zordu. Ancak tekrar ayağa kalkmayı başardım” ifadelerini kullanmıştı.

Boey’in bu kez yaşadığı sakatlık, oyuncunun kariyeri açısından ciddi bir engel olarak görülüyor. Bayern Münih taraftarları ve Boey’in sevenleri, yıldız oyuncunun en kısa sürede sahalara geri dönmesini umuyor.