Süper Lig'in 5. hafta maçında Galatasaray, sahasında Çaykur Rizespor'u misafir etti. Sarı kırmızılar ilk yarıya hızlı başladı. Maçın başında Davinson Sanchez'in golüyle öne geçen Galatasaray, yeni transfer Osimhen'in attığı golle ilk yarıyı 2-0 önde kapattı. İkinci yarıya hızlı başlayan Galatasaray önce Sara daha sonra da Mertens'in attığı golle farkı 4'e çıkardı. Maçın son sözünü Barış Alper Yılmaz söyledi ve Galatasaray sahadan 5-0 galip ayrıldı.  

MAÇIN ÖNEMLİ ANLARI...

GALATASARAY-5 RİZESPOR-0

1' Maç başladı, Rizespor seri bir atakla soldan geldi açılan ortayı Muslera kontrol etti.

3' Sara'nın kullandığı serbest vuruşta topla buluşan Davinson Sanchez kafa vuruşuyla topu ağlara gönderdi.

6' Çaykur Rizespor kendi sahasında serbest vuruş kazandı.

8' Khusniddin Alikulov, Osimhen ile çarpışma sonucu yerde kaldı. Sağlık ekipleri oyunda. 

12' Gabriel Sara'nın ceza sahasına yaptığı ortada topla buluşan Osimhen'in kafa vuruşu az farkla dışarı çıktı.

20' Yunus, ceza sahası çizgisi önünde yerde kaldı, ancak hakem oyunu durdurmadı ve devam ettirdi.

25' Galatasaray, Osimhen'in golüyle farkı 2'ye çıkardı. Gabriel Sara'nın sağ kanattan içeri gönderdiği ortada Osimhen, ceza sahasında şık bir kafa vuruşuyla meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu.

27' Osimhen böylece sarı-kırmızılı forma altında çıktığı ilk resmi maçta gol sevinci yaşadı.

42' Galatasaray gole çok yaklaştı! Barış'ın çizgiye kadar getirip açtığı ortada top Rizespor savunmasından sekti. Seken topu karşılamaya çalışan Osimhen'in şutu kornere gitti.

45'   İlk yarının sonuna 4 dakikalık kayıp zaman işareti geldi.

İLK YARI SONA ERDİ...

49' Galatasaray, Gabriel Sara ile farkı 3'e çıkardı. Sağ kanattan Barış'ın ceza sahasına çevirdiği top karambole düştü. Seken topla Sara'nın sol ayağıyla düzgün şutu ağlara gitti.

62' Galatasaray, Mertens'in golüyle dört farklı üstünlüğü yakaladı. Lucas Torreira ön alan baskısıyla topu kazandı. Sürerek getirdiği topu sağındaki Mertens'e verdi. Mertens'in ceza sahasının sağından attığı isabetli şutla golü buldu.

66'    Dries Mertens - Michy Batshuayi

66'    Lucas Torreira - Berkan Kutlu

66'    Davinson Sánchez - Victor Nelsson

65'    Gabriel Sara - Kerem Demirbay

72'    Ismail Jakobs - Elias Jelert

82' Galatasaray, Barış Alper Yılmaz'la farkı 5'e yükseltti.

MAÇ SONA ERDİ

HEM NUMARASINI HEM FORMASINI VERDİ

Galatasaray'da ilk maçına çıkan Victor Osimhen, oynadığı futbol ve attığı golle maça damga vurdu. Taraftarlar ile kısa sürede uyum yakalayan golcü forvet, maçın bitiş düdüğüyle Galatasaray bayrağını da salladı. Soyunma odası koridorunda Rizesporlu futbolcuya forma ve numarasını veren Osimhen'in o anları sosyal medyada büyük beğeni topladı.

DAVİNSON GOLLE DÖNDÜ

Sakatlığı geçen Davinson Sanchez, Çaykur Rizespor maçına ilk 11'de başladı. Süper Lig'in ilk haftasındaki Atakaş Hatayspor maçında sakatlanan Kolombiyalı stoper, UEFA Şampiyonlar Ligi elemesinde Young Boys ile oynanan iki müsabaka ile Süper Lig'deki TÜMOSAN Konyaspor ve Adana Demirspor karılaşmalarında görev alamadı. Sanchez, sakatlığı atlatmasının ardından Çaykur Rizespor maçında formasında kavuştu.