Gündem

Gaziantep'teki aile katliamına Fatma Şahin'den Ekol TV'de açıklama: "Benim buradan çıkardığım çok ince bir çizgi var"

Gaziantep'te cinnet geçiren baba Ahmet Demir'in, eşi ve 4 çocuğunu katlettikten sonra intihar etmesi Türkiye'yi ayağa kaldırdı. Ahmet Demir'in psikolojik sorunları olmasına rağmen, 4 aydır ilaçlarını kullanmadığı ortaya çıktı. Konuya ilişkin Ekol TV'de konuşan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, ""Benim burdan çıkardığım çok ince bir çizgi var. Tamamen takip sistemiyle gitmek gerekiyor." ifadelerini kullandı.

Abone Ol

Geçtiğimiz gün Gaziantep'te korkunç bir aile katliamı yaşandı. Mahallede berberlik yaptığı öğrenilen Ahmet Demir isimli bir kişi eşini, 4 çocuğunu silahla öldürdükten sonra yaşamına son verdi. Gaziantep Valiliği tarafından yapılan açıklamada ise baba Ahmet Demir'in psikolojik sorunlarının olduğu ve son 1 yılda 7 kez hastane kaydı olduğu ifade edildi. Öte yandan Demir'in 4 aydır ilaçlarını kullanmadığı ortaya çıktı.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, ülkeyi yasa boğan aile faciası hakkında Ekol TV'de Balçiçek İlter'e konuştu.

"CİDDİ BİR TAKİP SİSTEMİNE İHTİYAÇ VAR"

Şahin, pskiolojik sorunu olan ve şiddetli hale evrilen vakalarda, ilaçların kullanılıp kullanılmadığının iyi takip edilmesi gerektiğinin altını çizerek, "Benim burdan çıkardığım çok ince bir çizgi var. Tamamen takip sistemiyle gitmek gerekiyor. Eğer psikolojik bir sorunu varsa, bu daha da şiddetli bir hale dönüştüyse kişi ciddi bir şekilde takip edilmeli" ifadelerini kaydetti.

AİLE AKADEMİSİ

Gaziantep'te kurulan Aile Akademisi hakkında da konuşan Fatma Şahin, "Biz burada bir Aile Akademisi kurduk. Aile akademisinde ciddi bir psikolojik tedbir, takip ve tedavi bölümünü oluşturduk. Psikiyatri bölümünden hocalarımızdan akademik desteklerini de aldık. O bölümler intiharlarla alakalı daha detaylı, dünyadaki gelinen noktayı takipedecek ve bizim kendi içimizde bu sistemi koordine edecek" dedi.