Gündem

Gebze'de korkunç görüntü: Katliam! X'teki görüntülere vatandaş isyan etti

Meclis’ten son geçen Hayvanları Koruma Kanunu’nda yapılan değişiklikle birlikte pek çok şehirde hayvanlar uyutulmaya devam ediliyor. Gebze Belediyesi Sokak Hayvanları Tedavi, Rehabilitasyon Merkezi'nin çöp konteynerlerinde 50’ye yakın çöp poşetlerinin içerisinde bulundu. Sosyal medyada isyan çıktı.

Abone Ol

Gebze Belediyesi Sokak Hayvanları Tedavi, Rehabilitasyon Merkezi'nin önündeki çöp konteynerlerinde, iğneyle uyutulmuş halde poşetlere koyulup atılan 50’ye yakın kedi ve köpek bulundu. Gebze Belediyesi olaydan haberdar olmadıklarını açıkladı.

ANESTEZİK İLAÇLAR BULUNDU

Sosyal medyada paylaşılan görüntüler büyük tepkiye yol açtı. Olayı ortaya çıkaran hayvan hakları savunucuları, öldürülen hayvanların henüz beden sıcaklıklarını koruduğunu ve poşetlerin içinde anestezik bir ilaç da bulunduğunu belirttiler.

43 HAYVAN POŞETLERDE ÖLÜ BULUNDU

Bianet’ten Tuğçe Yılmaz ‘ın haberine göre olay yerindeki hayvan hakları savunucusu, Gebze Belediyesi çalışanlarının “yeni çıkan yasa kapsamında hayvanları öldürdüklerini” söylediklerini belirtti. Hak savunucusu toplam 30 köpek ve 13 kedinin “Keta-Control” isimli ilaçla öldürüldüğünü dile getirdi.

“ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ”

Kocaeli Doğa ve Hayvan Dostları Derneği (KOHAYDER) Başkanı Semra Çelikkaya, “Torbaları açtık ve bazı hayvanların hâlâ canlı olduğunu, bazılarının ise can çekiştiğini gördük. Anestezik ilaçlarla hayvanlar yavaş yavaş, acı içinde ölmüş. Kocaeli Barosu Hayvan Hakları Merkezi de hayvanların hasta olduğunu iddia ederek yalan söylüyor. Savcıyı beklemeye devam ediyoruz; ancak jandarma burada, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü yetkilileri burada, belediye başkanı burada. İfade vermek üzere bizler de avukatlarımızı bekliyoruz” sözlerinin ardından barınağın kapanması için elinden geleni yapacağını belirtti.

CHP MİLLETVEKİLİ: AÇIKLAMA YAPMALILAR

Haberi alan hayvanseverler ve belediye yetkilileri de merkeze gitti. Bölgeye giden CHP Kocaeli Milletvekili Nail Çiler, Gebze Belediyesi'ni konuyla ilgili açıklama yapmaya davet ederek, "Özellikle Gebze Belediye Başkanı'nın çıkıp bu konuda açıklama yapması lazım. Bunun Gebze'ye yakışmadığını, bir vahşet olduğunu düşünenlerdenim. Yetkililerin en acil şekilde çıkıp açıklama yapması lazım" dedi.

SOSYAL MEDYADA TEPKİ TOPLADI

Sosyal medyada paylaşılan görüntülere tepkiler çığ gibi büyürken, kullanıcılar” kanun bu şekilde uygulanmaz her şeyin bir usulü var, nasıl kıydınız bu kadar cana?” gibi yorumlar yaptı.

BELEDİYEDEN AÇIKLAMA

Gebze Belediyesi olaydan haberdar olmadıklarını açıkladı.