Tarım ve Orman Bakanlığı, tağşiş ve taklit yaparak halk sağlığını tehlikeye düşürebilecek gıdalar listesini güncelledi. Halk sağlığını tehlikeye atan firmaların listesi bakanlığın internet sitesinde kamuoyuna duyuruldu.

SALÇA DEĞİL GIDA BOYASI

Farklı bölgelerde faaliyet gösteren markaların ürünlerinde bu kez salçada ve demlik poşet çayda gıda boyasına rastlanılması şoke etti.

Dün yayınlanan listede zeytinyağları dikkat çekmişti. Zeytinyağlarına genelde tohum yağı karıştırıldığı ortaya çıktı. Sahtekarlık yapan firmaların gerçek hakiki gibi markalar kullanması dikkat çekti. Bakan Yumaklı, artık sahte ürünle ilgili açıklamaların daha hızlı yapılacağını belirtirken, "Bunlar uzun süreçler aldığı için kamuoyu duyurularında uzun aralıklar meydana geliyordu. Herhangi bir yayınlama periyodu yoktu ve toplu şekilde yayınlanmaktaydı. Yeni sistemde kamuoyu duyuruları anlık olarak, elektronik ortamda tüketicilerimizle paylaşılacak" ifadelerini kaydetmişti.

Öte yandan Bakan Yumaklı, bugün yaptığı açıklamada, "Güvenilir gıda konusunda herhangi bir toleransımız olmayacak" diyerek tağşiş ve taklit yapan firmalarla mücadelenin süreceğini belirtti.

4-78