"Mikrofon Bizde Söz Sizde" anlayışıyla Türkiye'nin dört bir yanında yayın yapacak olan Ekol TV'nin bu kapsamda ilk durağı Giresun oldu. Karadeniz'in incisini yöresel ve kültürel özellikleriyle ekranlara taşıyacak olan Ekol TV, Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse'ye de mikrofon uzattı.

İLK DURAK GİRESUN OLDU

Ekol TV’ye konuşan Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse, Türkiye’de bütün belediyeler gibi Giresun Belediyesi’nin de borçlu olduğunu söyleyerek, “Biz belediyemizin borçlu olduğunu biliyorduk, ben bir önceki dönemde Belediye Meclis Üyesiydim ama yönetimde olmadığınız zaman borçların ne kadar olduğunu bilemiyorsunuz. Bizim belediyemizin borçları beklediğimizin üzerinde çıktı” ifadelerini kullandı.

Giresun Belediyesi’nin toplam borcunu açıklayan Fuat Köse, “Belediyemizin 1.7 milyar borcu çıktı, toplam bütçemizin 1.75 milyar olduğunu düşünürsek bu Türkiye’de nüfusa ve bütçeye oranla en borçlu belediyelerden biri olduğumuzu gösteriyor. Dolayısıyla bu borç bizi hizmet yapmakta, personel ödemesi yapmakta zorluyor” açıklamalarında bulundu.

"ÖNEMSİZ HARCAMALARI DURDURDUK"

Önemsiz harcamaları durdurarak tasarruf yaptıklarını belirten Fuat Köse, “Bizler hem iş adamı kimliğimizle hem tasarrufa yatkın ekibimizle doğru orantılı olarak büyük oranda bir tasarrufa gittik. Bütün önemsiz harcamaları durdurduk, konaklama harcamalarını durdurduk, özel kalem harcamalarını durdurduk. Araç sayılarını azalttık, 18 bin litre yakıt tasarrufu yaptık” dedi.

"AYLIK 30-40 MİLYON TASARRUF ETTİK"

Aylık 30-40 milyon lira tasarruf ettiklerinden bahseden Fuat Köse, “Esnaflıktan geldiğimiz için birçok şeyi başkalarının yaptıklarından daha ucuza yapma kabiliyetimizi ortaya koyduk. Kendi personelimizle kendi ekipmanımızla şehrimize hizmet etmeye başladık” açıklamalarını yaptı.