Dünyanın en devasa vücut geliştiricisi olarak tanınan, “Mutant” lakaplı Belaruslu Illia Golem Yefimchyk'in 36 yaşında kalp krizinden öldüğü bildirildi. Yefimchyk, günde yedi öğün yemek yiyip 16 bin 500 kalori alıyordu; 108 parça suşi ve 2.5 kilogram biftek tüketiyordu.

HEDEFİ 172 KİLOGRAM OLMAKTI

"340 kiloluk canavar" ve "Mutant" lakaplarıyla bilinen Yefimchyk, 1.85 metre boyunda ve 165 kilogram ağırlığındaydı; 155 cm göğüs çevresine ve 63 cm kol çapına sahipti. Yefimchyk, 6 Eylül'de evde kalp krizi geçirdi; eşi Anna, ambulans beklerken kalp masajı yaptı. Ünlü vücut geliştirmeci helikopterle hastaneye kaldırıldı. Hastanede yapılan ilk müdahalenin ardından kalbi iki gün boyunca yeniden atmaya başladı, ancak doktor beyin ölümünün gerçekleştiğini aktardı. Yefimchyk, ölümünden önce 172 kilogram ağırlığa ulaşmayı hedefliyordu.

BİR TANE BİLE ŞINAV ÇEKEMEZDİ

Yefimchyk, 272 kilogramlık bench press, 313 kilogramlık  deadlift ve 313 kilogramlık squat kaldırarak vücut geliştirme kariyerinde etkileyici başarılara imza attı. Profesyonel olarak yarışmasa da sosyal medyada 300 binden fazla takipçisi olan Yefimchyk, insani yeteneklerinin sınırlarını zorlayan biri olarak görülüyordu. Henüz lisedeyken 70 kilogram ağırlığındaydı ve bir tane bile şınav çekemiyordu. Yefimchyk "Dönüşümüm, yıllarca süren sıkı çalışma ve disiplinin bir sonucudur" diye konuştu.

Illia Golem

ROL MODELİ SCHWARZENEGGER'Dİ

 2020 yılında Muscular Development'a verdiği bir röportajda, vücut geliştirmeye genç yaşta büyüklerin izinden gitme arzusu ile başladığını belirterek "Tek bildiğim, Arnold Schwarzenegger gibi bir göğüs ve biceps sahibi olmak isteğimdi" diye konuştu.

SON DÖNEMDE ÖLÜMLER ARTIYOR

Yefimchyk, son dönemde genç yaşta ölen ilk vücut geliştirici değil; Brezilyalı Antonion Souza 26 yaşında ve İngiliz vücut geliştirici Neil Currey ise 34 yaşında benzer şekilde hayatını kaybetti.