2025 yılı için hac ön kayıtları ve kayıt yenileme işlemleri başladı. 5 Ağustos ile 16 Eylül tarihleri arasında e-Devlet üzerinden yapılacak başvurular, müracaat eden adayların beyanlarına göre değerlendirilecek. Özellikle engelli, hasta veya yaşlı vatandaşlar, daha önce hacca gitmemiş refakatçileri ile birlikte başvuru yapabilecek. Hac adayları, gerekli detaylı bilgilere Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün resmi web sitesi, sosyal medya hesapları ve çağrı merkezi üzerinden ulaşabilirler. İşte 2025 Hac ön kayıt (kayıt yenileme) ücreti…

2025 HAC ÖN KAYIT-KAYIT YENİLEME TARİHLERİ

2025 yılında hacca gitmek isteyen ve daha önce kaydı bulunmayan vatandaşlar, ön kayıt işlemlerini 5 Ağustos 2024 - 16 Eylül 2024 tarihleri arasında e-Devlet üzerinden yapabilecekler. Bu süreçte vatandaşlar, başvurularını online olarak kolaylıkla gerçekleştirebilecek.

HAC ÖN KAYIT ÜCRETİ VE ÖDEME YÖNTEMLERİ

2025 hac ön kayıt ücreti 750 Türk Lirası olarak belirlenmiştir. İlk defa kayıt yaptıracak olanlar, ödemelerini anlaşmalı bankaların hac kurumsal tahsilat hesaplarına yatırabilecekler. Ödemeler Albaraka Türk Katılım, Emlak Katılım, Kuveyt Türk Katılım, Türkiye Finans Katılım, Türkiye Halk Bankası, Türkiye Vakıflar Bankası, T.C. Ziraat Bankası, Vakıf Katılım ve Ziraat Katılım üzerinden yapılabilir.

OTOMATİK KAYIT YENİLEME UYGULAMASI DEĞİŞTİ

2024 hac kurasına katılıp kesin kayıt hakkı kazanamayan veya kesin kayıt sırası geldiği halde hacca gidemeyenlerin kayıtları, bu yıl otomatik olarak yenilenmeyecek. Bu vatandaşlar, hac ön kayıt ücreti ödemeden 5 Ağustos 2024 - 16 Eylül 2024 tarihleri arasında e-Devlet üzerinden kayıt yenileme işlemlerini gerçekleştirebilirler.

ÇOCUKLARIN KAYDI VE GRUP OLUŞTURMA

0-12 yaş arası çocuklarını hacca götürmek isteyenler, belirlenen tarihler arasında çocuklarının kayıtlarını yapabilir ve gruplarına ekleyebilirler. Bu yaş aralığındaki çocuklar, ebeveynlerinin kura katsayılarını etkilemeyecektir. Grup birlikteliği en fazla 7 kişiyle sınırlıdır. 7'den fazla akrabası olanlar, akrabalık belgeleriyle müracaat ederek grup oluşturabilirler. Akrabalık bağı olmayanlar ise, talep etmeleri halinde 7 kişiyi geçmemek şartıyla grup oluşturabilir ve tek bir kura numarası ile başvuru yapabilirler.

ÖN KAYIT VE KAYIT YENİLEME İŞLEMİ İÇİN TIKLAYINIZ