Siyaset

Hakkında zorla getirilme kararı verilen Kılıçdaroğlu'ndan ilk açıklama

Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, hakkında mahkeme tarafından verilen zorla getirilme kararı hakkında yaptığı açıklamada, “Ne beni ne de diğer yol arkadaşlarımızı harcatmayacağız” ifadeleriyle tepki gösterdi.

Abone Ol

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eski avukatı Mustafa Doğan İnal’ın şikâyeti üzerine açılan davada Kılıçdaroğlu’nun zorla zorla getirilmesini kararı verildi.

Kemal Kılıçdaroğlu konu hakkında ilk açıklamasını sosyal medya sitesi X üzerinden yaptı. 

Karara tepki gösteren Kemal Kılıçdaroğlu, "Tek bir CHP’liyi saray yargısına teslim etmeyeceğiz. Ne beni ne de diğer yol arkadaşlarımızı harcatmayacağız" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu'nun avukatı Celal Çelik Ekol TV'ye konuştu: "Biz buna pabuç bırakacak pozisyonda değiliz" Kılıçdaroğlu'nun avukatı Celal Çelik Ekol TV'ye konuştu: "Biz buna pabuç bırakacak pozisyonda değiliz"

"YARGIYA TALİMAT VERMEYİ BIRAK"

Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklaması şöyle oldu:

"Dostlarım ne günlere kaldık? Erdoğan çıkmış 'Biz yumuşayacağız ama Kılıçdaroğlu izin vermiyor' diye beni şikayet ediyor ve bu da yetmiyor saray yargısıyla beni sindirmeye çalışıyor.

Erdoğan’ın korkulu rüyası olmaya devam ettikçe, ekonomik kriz devam ettikçe, Kılıçdaroğlu düşmanlığı artmaya, türlü ayak oyunlarıyla CHP’lileri siyaset dışına itmeye çalışanlara açık ve net çağrımdır: Tek bir CHP’liyi saray yargısına teslim etmeyeceğiz. Ne beni ne de diğer yol arkadaşlarımızı harcatmayacağız. Yargıya talimat vermeyi bırak. Derdin benimleyse ben dimdik durmaya devam edeceğim."

Loading...