Dünya

Hamas ve El Fetih heyetlerinden zirve: Ulusal birlik için görüştüler

İsrail'in Gazze Şeridi'nde saldırıları sürerken Hamas ve El Fetih temsilcileri ulusal birlik kurulmasına yönelik çalışmalar için Çin'in ardından Mısır'da bir araya geldi.

Abone Ol

İsrail’in Filistin işgali ve Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıları sürerken Filistinliler arasında ulusal birlik görüşmeleri sürüyor.

Daha önce Çin’de bir araya gelen Hamas ve El Fetih heyetleri, Mısır’ın başkenti Kahire’de görüştü. Filistin için önemli zirvede İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıları ve ulusal birlik çabaları ele alındı.

Hamas heyetine siyasi büro üyesi Halil el-Hayya, El Fetih heyetine ise Başkan Yardımcısı Mahmud el-Alul başkanlık ediyor.

TEMMUZ AYINDA ÇİN’DE BİR ARAYA GELMİŞLERDİ

Hamas ve El Fetih, geçtiğimiz temmuz ayında Çin’in başkenti Pekin'de bir araya gelerek, ulusal birlik için çalışmak üzere bir anlaşma imzalamıştı.

CAN KAYBI 42 BİNİ AŞTI

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda yaşamını yitirenlerin sayısının 42 bin 10'a yükseldi. Bölgede yaralı sayısının 97 bin 720’ye ulaştığı ifade edildi.

Öte yandan Filistin Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada hâlâ enkaz altında ve yol kenarlarında ölülerin bulunduğu ancak İsrail güçlerinin engellemesi nedeniyle sağlık ekipleri ile sivil savunma görevlilerinin cenazelere ulaşamadığı hatırlatıldı.