Magazin

Hande Erçel, Serenay Sarıkaya... İstanbul Sözleşmesi'ne sus pus oldular! Tepkiler gelince çark ettiler: İşte o ünlüler..

Semih Çelik’in vicdansızca 19 yaşındaki Ayşenur Halil ve İkbal Uzuner’i katletmesi ve yakın zamanda yaşanan kadın cinayetleri sebebiyle ülkede acının hâkim olduğu günlerde halka mal olmuş insanların yaptığı açıklamalar önem taşıyor. Artan kadın cinayetleri ve İstanbul Sözleşmesi hakkında ses çıkarmayan ünlüler aldıkları eleştiriler karşısında açıklama yapmak zorunda kaldı. İşte o ünlüler ve açıklamaları…

Abone Ol

Çoğu ünlü sosyal medyadaki kitleleri aracılığıyla kadınlara ses olmaya çalışırken bazıları sessiz kalmayı tercih etti. Sessiz kalan ünlüler eleştiri alınca neden açıklama yapmadıklarını uzun yazılarla açıkladı. Serenay Sarıkaya, Hande Erçel ve Şevval Sam’ın eleştiri alan o açıklamaları…

SERENAY’DAN ELEŞTİRİLERE SERT CEVAP

Muhabirler tarafından son dönemde artan kadın cinayetleri ve İstanbul Sözleşmesi ile ilgili soruya geçiştirircesine cevap veren oyuncu Serenay Sarıkaya çığ gibi büyüyen eleştiriler nedeniyle açıklama yapmak zorunda kaldı. Yapılan paylaşımların bir işe yaramadığını, somut bir değişimin parçası olmak istediğini söyleyen Sarıkaya sosyal medyasında, “Kendinize gelin! İstanbul sözleşmesi yaşatır, evet! İstanbul Sözleşmesi yaşatır evet! Bunu zaten yıllardan beridir söyledik. Yol haritasını oradan çıkardık kendimize. Ben artık somut bir değişimin, bir hareketin parçası olmak istiyorum. Bununla ilgili uğraşıyor ve çalışıyorum. Devir hareket devri” sözlerini kullandığı bir açıklama paylaştı.

HANDE ERÇEL’İN “UMUDU YOK”MUŞ

Sosyal medya hesabını aktif bir biçimde kullanmasına ve 31 milyon takipçisi olmasına rağmen Hande Erçel, yaşananlara dair bir paylaşım yapmamıştı. Oyuncu geçtiğimiz gece muhabirlerin İstanbul Sözleşmesi’ne ve yaşananlara dair sorularını “Söyleyecek söz yok” diyerek geçiştirerek eleştiri oklarının hedefi olmuştu. Bir davette magazincilerle tekrardan karşılaşan Hande Erçel gelen eleştirilere dair açıklamada bulundu.

Serenay Sarıkaya’nınkine benzer bir açıklama yapan Erçel, “Klavyesinin başında oturmuş, bizi hedef haline koyan bir kitle var ve sadece beni değil, birçok kadın oyuncu arkadaşıma da yapılıyor. Ben, 'söylenecek bir söz yok' derken gerçekten söylenecek bir söz olduğunu düşünmüyorum. Çünkü benim de şuramda kalıyor bir şeyler. Ben de korkuyorum. Bir şeylerin değişeceğine umudum yok. Maalesef ki bu kadar umutsuz konuşmak istemiyorum ama biz bunu Pınar'da da yaşadık, Özgecan'da da yaşadık. İstediğimiz kadar konuşalım” diyerek düşüncelerini ifade etti.

ŞEVVAL SAM “KÖTÜ ŞEYLERDEN BAHSETMEYELİM” DEDİ

Yine bir davette magazin muhabirleriyle karşılaşan Şevval Sam, "Türkiye'nin makus kaderi mi diyelim ne diyelim?" diyerek konuya giriş yapmaya çalışan muhabirin sorusunu cevaplamayı reddetti. Sam, "Hiç kötü şeylerden bahsetmeyelim. Ne olur hiç girmeyin çok saçma oluyor ya yapmayın n'olur. Zaten kanayan yara, bu gece değil" açıklamasında bulunarak hızlıca uzaklaştı.

Bu durumun üzerine sosyal medyada eleştiri yağmuruna tutulan Sam için kullanıcılar; ‘şimdi ne desek durun ya konu Şevval Sam'a gelecek öfkeyi bir kadına yöneltmeyin diyecekler', 'Şevval Sam'ın bahsetmek istemediği ve kötü şeyler diye tanımladığı 2 kızın ve binlerce kadının yaşadığı vahşet' gibi yorumlarda bulundu.Oyuncu ve şarkıcı Şevval Sam henüz konu hakkında bir açıklama yapmadı.