Gündem

Hande Yener'den Gebze protestosu: Hayvan kelimesi benim için iltifattır

Gebze Belediyesi'nin Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde yaklaşık 50 hayvanın öldürülmesini hayvanseverler, Gebze Belediyesi’nin önünde protesto etti. Hayvan katliamı için gerçekleşen eyleme Hande Yener, Başak Dizer ve Seren Serengil gibi ünlü isimler de katılım sağladı.

Abone Ol

Gebze Belediyesi’nin hayvan barınağının önündeki çöp konteynerlerinde 50’ye yakın hayvan dün ölü olarak bulunmuştu. Bunun ardından gün boyu olay yerinden ayrılmayan ve hayvanların yaşam hakkını savunan hayvanseverler, polisler ile gün sonunda arbede yaşamıştı. Bazı eylemcilerin gözaltına alındığı olayın ardından bugün Gebze Belediyesi’nin önünde hayvanseverler katliamı yeniden protesto etti. Oldukça büyük bir kalabalığın bulunduğu protestoya Hande Yener, Seren Serengil, Başak Dizer, Derin Mermerci ve Nur Bilen Yavuzer gibi ünlü isimler de katılarak destek verdi.

“BUNU MU HAK EDİYORUZ BİZ?”

Protesto eylemine katılan şarkıcı Hande Yener konuşmasında “Son 2 aydır insan olmaktan utanıyorum. Hayvan kelimesi benim için bir iltifattır. Aynı günde hem çocuk hem kadın hem hayvan öldürülüyor. Bunu mu hak ediyoruz biz" sözlerini kullandı.

ADLİYE BİNASINA YÜRÜDÜLER

Belediye önündeki protestonun ardından yaşam hakkı savunucuları, suç duyurusunda bulunmak için Gebze Adliyesi'ne yürüdü. Güvenlik önlemlerinin alındığı adliye binasına gelen hayvanseverler, toplu dilekçe vermelerinin engellenmesine de tepki gösterdi.