Malatya’daki deprem halk arasında paniğe yol açarken İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada 4 binanın hasar aldığı belirtildi. Binlerce kişinin sokağa döküldüğü Malatya’da hemen eğitime ara verildi. Malatya’nın ardından depremden etkilenen bazı illerde de okulların tatil edildiği duyuruldu.

Okullar Tatil B

16 EKİM DEPREM NEDENİYLE OKULLARIN TATİL OLDUĞU İLLER AÇIKLANDI!

Malatya’nın Kale ilçesinde gerçekleşen 5.9 büyüklüğündeki deprem halkı endişeye sürüklerken, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Şanlıurfa ve Gaziantep başta olmak üzere pek çok ilde hissedildi.

İlk belirlemelere göre can kaybı yaşanmayan depremde yaralanmaların büyük kısmının panik nedeniyle kendini dışarı atan kişilerde gerçekleşti. Hafta içi sabah saatlerinde olan depreme evlerinde ve iş yerlerinde yakalanan vatandaşlar kendini sokağa atarken, okullardan da haberler gelmeye başladı.

Depreme okullarda yakalanan çocuklar öğretmenlerin eşliğinde dışarı çıkarılırken, veliler çocuklarının yanına koştu. Malatya Valiliği tarafından yapılan açıklama ile okullarda eğitime bir gün süre ile ara verildiği duyuruldu.

Malatya’dan kısa süre sonra da Elazığ, Şanlıurfa, Batman ve Adıyaman’da da okullar  bir günlüğüne tatil edildi.