Tüm dünyanın merakla beklediği ABD’de 5 Kasım’da yapılacak olan başkanlık seçimlerine 21 gün kala, Demokrat Parti’nin adayı Kamala Harris seçim mitingi sırasında rakibi olan Cumhuriyetçi Parti’nin adayı Donald Trump’ı hedef aldı. Harris, Trump’ın "dengesiz" ve "kontrolsüz" güç peşinde olduğu konusunda seçmenleri uyardı.

"SÖYLEMLERİ DEHŞET VERİCİ”

Harris, Trump'ın otoriter söylemlerinin dehşet verici seviyelere ulaştığını ve olası ikinci döneminin aşırılıklarla dolu olacağını öne sürdü.

ORDUYU KULLANMAK VATANA İHANET

Pensilvanya'daki destekçilerinin katıldığı mitingde konuşan Harris, "Mitinglerini izleyin. Sözlerini dinleyin. Bize kim olduğunu ve başkan seçilirse ne yapacağını anlatıyor” ifadesinde bulundu. Demokratların başkan yardımcısı adayı Tim Walz ise daha da ileri giderek eski başkanın, "içerideki düşman" olarak nitelediği kişilere karşı orduyu kullanma fikrinin vatana ihanet anlamına gelebileceğini öne sürdü.

“AKIL SAĞLIĞINDAN ŞÜPHELİYİZ”

Öte yandan Harris kendisi ve ekibinin Trump'ın akıl sağlığını ve bir dönem daha görev yapma kapasitesini sorgulamaya devam ettiğini belirtti. Akıl sağlığı konusu Harris'in adaylığının kesinleşmesiyle birlikte aylarca Başkan Joe Biden'a benzer suçlamalarda bulunan Trump'ın aleyhine döndü.

Harris’in seçim öncesi sağlık raporu açıklandı: Bilinmeyen hastalığı ortaya çıktı! Harris’in seçim öncesi sağlık raporu açıklandı: Bilinmeyen hastalığı ortaya çıktı!

SON ANKETLER HARRIS DİYOR

Bunun yanısıra anketler, iki aday arasında başa baş bir rekabetin yaşandığını gösteriyor. Harris, kamuoyu yoklamalarında az bir farkla önde görünse de performansındaki düşüş dikkat çekti.

ABD’de salıncak eyaletlerde kritik seçim anketi: Kimin başkanlığı kimin lehine? ABD’de salıncak eyaletlerde kritik seçim anketi: Kimin başkanlığı kimin lehine?