Amerikan kanalı CBS News’te yer alan habere göre Demokrat Parti’nin başkanlık adayı Kamala Harris’in doktoru Joshua Simmons, Harris’in sağlık durumu, ailesinin sağlık geçmişi gibi detayların yer aldığı sağlık raporunu kamuoyuna sundu.

SAĞLIK DURUMU “MÜKEMMEL”

Simmons yaptığı yazılı açıklamada, Harris’in şu anki sağlık durumunun “mükemmel” olduğunu belirterek “başkanlık için gerekli fiziksel ve mental duruma sahip olduğunu” söyledi.

“3 YILDIR ALERJİ TEDAVİSİ GÖRÜYOR”

Ayrıca Harris'in bazı alerjileri nedeniyle 3 yıldır alerjen immünoterapisi gördüğünü belirten Simmons, Harris'in aile geçmişinde kolon kanseri görüldüğünü, bu nedenle Harris'in düzenli olarak gerekli tetkikleri yaptırdığını aktardı.

“SIRA SENDE TRUMP”

Raporun açıklanmasının ardından Harris'in seçim kampanyası ekibi, Cumhuriyetçi aday Trump'a sıranın kendisinde olduğunu söyleyerek "güncel sağlık durumunu açıklama çağrısı" yaptı. Daha sonra Trump'ın seçim kampanyası yetkilileri, eski başkanın "başkomutan olmak için mükemmel ve kusursuz sağlıkta" olduğunu ifade etti ancak sağlık durumuna ilişkin detay vermedi.

ABD’de salıncak eyaletlerde kritik seçim anketi: Kimin başkanlığı kimin lehine? ABD’de salıncak eyaletlerde kritik seçim anketi: Kimin başkanlığı kimin lehine?