Beşiktaş Kulübü Başkanı Hasan Arat, T24 Yıllık Konferansı'nda dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Sahalarda özen gösterilmesi gereken konulara dikkat çeken Arat, Galatasaray'ın bahis şirketiyle yaptığı sponsorluk anlaşmasına da değindi. 

"VAZGEÇTİLER AMA OLAN OLDU"

Arat, "Bu işleri çok ciddiye almak lazım. Türkiye bu konuyu yeni yaşadı. Sponsorluk imzalamasını yapan kulüp hemen vazgeçti, yanlıştan vazgeçti ama olan oldu" diyerek şunları kaydetti:

"TÜRKİYE'DE BÖYLE DOLAŞAMAZSIN"

"Beşiktaş'ın sponsorları son derece itibarlıdır. Bu işleri çok ciddiye almak lazım. Türkiye bu konuyu yeni yaşadı. Sponsorluk imzalamasını yapan kulüp hemen vazgeçti, yanlıştan vazgeçti ama olan oldu. Kulüpler bu yönetimleri yaparken çok dikkat etmeliler. Birbirlerine laf söylerken dikkat etmeliler. Ben eğitimliyim, şu okuldan mezun oldum, ayrıcalıklıyım diye Türkiye'de dolaşamazsınız. Bu kimliği taşıyan herkes ayrıcalıklıdır.

"BAŞARI İÇİN HER ŞEY MÜBAH DEĞİLDİR"

Spor yöneticilerinin kullandığı dile özen göstermesi gerekiyor. Taraftara mesaj vermek için toplumun sosyal düzenini bozamazsınız. Çok dikkat edeceksiniz. Tribünlere, taraftara kimse laf etmesin. Başlangıç, kulüp idarecileridir. Onların ağzından çıkan laflar herkesi tahrik ediyor. Sakin duran insanları bile rahatsız ediyor. Başarı için her şey mübah değildir.

"TÜRKİYE'DEKİ EN BÜYÜK SKANDAL OLMUŞTUR"

Bu dilden, bu kişilerin vazgeçmesi lazım. O zaman çok sertliğe doğru gider ve taraftalar arasında sertlik çıkar. Bu şekilde devam ederse camialar karşılık verir. Benim okulum var, senin yok, ben şuradan mezunum, senin sponsorluğun öyle, ben şöyleyim vs. Bunlara gerek yok. Bugün Türkiye'deki en büyük skandal sponsorluk olmuştur bundan iki hafta önce. Kimsenin sesi çıkmıyor. Herkes çıt. Konuşmak zorundasınız. Gazeteciler de yazamıyor. Para alınıyor, bitiyor, ondan sonra vazgeçtik yanlış kişiymiş deniyor; bu söz konusu olamaz. Yok öyle şey. O zaman haksız rekabetle başlanıyor.