Özellikle evlerimizin mutfağında bulunan plastik saklama kapları ve  siyah plastikten üretilen oyuncaklarla ilgili yeni bi araştırma yapıldı. Uzmanlar bu eşyalarda yüksek seviyelerde zararlı alev geciktirici kimyasallar içerdiğini açıkladı.  Bu maddelerin, geri dönüşüm süreçlerinde elektronik atıklardan sızarak insan sağlığını ciddi şekilde tehdit ettiğine dikkat çekildi. Özellikle çocuk oyuncaklarındaki bu kimyasallar, kanser ve diğer sağlık sorunlarına yol açma potansiyeline sahip.  

Saklama

YEMEKLERİNİZLE TEMAS ETTİRMEYİN 

Araştırmada, çocuk oyuncakları, yiyecek kapları, mutfak eşyaları ve tarım ürünleri tepsileri gibi ürünlerde bulunan siyah plastiğin, geri dönüşüm sırasında elektronik cihazlardan geçebilecek tehlikeli seviyelerde alev geciktirici kimyasallar içerdiği vurgulandı.Amerika Birleşik Devletleri Çevre Koruma Ajansı, 2021 yılında decaBDE'yi yasaklamasına rağmen, yapılan incelemelerde bu kimyasalın ürünlerin %70'inde bulunduğu tespit edildi. 

KİMYASAL MİKTARI ÇOK YÜKSEK

Araştırmacılar, mutfak eşyalarından günlük olarak maruz kalınan kimyasal miktarının oldukça yüksek olabileceğini belirtti. Eski Ulusal Çevresel Sağlık Bilimleri Enstitüsü Direktörü Linda Birnbaum, "Siyah plastik malzemelerin yiyeceklerle temasından kaçınılmalı ve bu tür oyuncakların satın alınmaması gerekiyor," şeklinde uyarıda bulundu.