Günde kaç bardak su içilmeli? Bu soru yıllardır sorulmakta. Konuyla ilgili araştırma yapan Oxford Üniversitesi yetişkin erkek ve kadınlarda günlük ideal su tüketim miktarının ne kadar olması gerektiğini en doğru sonuçlarla açıkladı.

Çalışma sonuçları bireylerin sağlık durumu sportif aktiviteleri etkenler baz alınarak su tüketiminde artış ya da düşüş olabileceği de hesaplanarak ortaya koyuldu.

Çalışmada elde edilen verilere göre yetişkin bir erkek için ideal su tüketim miktarı 15,5 bardak yani 3,7 litre olurken bu oran kadınlar için 11,5 bardak yani 2,7 litre su olarak belirlendi. Çalışma üzerine değerlendirmelerde bulunan uzmanlar bazı insanların 3,7 litre suyu çok bulduğunu belirterek insanlarda su tüketimini etkileyen faktörleri örnek gösterdi. 

SPOR YAPANLAR VE AŞIRI TERLEYENLERE 5 LİTRE

Araştırmalara göre spor yapan ve aşırı terleyenler için atılan su miktarlarına göre bu kişilerin 5 litreye kadar su içmeleri gerekiyor.

MEYVE BE SEBZELERDE SU TÜKETİMİNİ DESTEKLİYOR

Oxford Üniversitesinde bulunan uzmanlar su tüketiminin doğrudan su içmekten ibaret olmadığını ve su içeren meyve sebzelerin tüketilmesi, çorba ve içecekler gibi su içeren besinlerin de günlük su ihtiyacını karşılamaya destek olduğunu aktardı. 

Uzmanlar bu çalışmayla birlikte pek çok kişide susuzluk belirtileri gözlemlendiğini de açıkladı. Bu belirtilerle karşılaşılması durumunda su tüketilmesi gerekiyor. 

Susuzluk belirtileri ortaya çıktığında başka bir hastalık ya da rahatsızlıktan şüphelenmeden önce su içmeyi deneyebilirsiniz.

SUSUZLUĞUN KENDİNİ GÖSTERDİĞİ BELİRTİLER NELER?

Koyu sarı renkte idrar
Halsizlik
Düşük tansiyon
Baş dönmesi
Kafa karışıklığı