Ekonomi

Hesaplarınızı kontrol edin. 24.640 TL karşılıksız olarak verilecek. T.C kimlik numarasına göre hesaplara yatacak

Hem Aile Bakanlığı hem de Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından destek ödemesi yapılacak. Devlet tam 24 bin 640 TL değerinde karşılıksız ödeme yapacak. Ödemeler TC kimlik numarası sonuna göre hesaplara yatacak.

Abone Ol

Ekim ayında verilecek yeni destek paketleri arka arkaya duyurulmaya devam ediyor. Bakanlıklar tarafından yürütülen çalışmalarda karşılıksız ödemeler yapılacak.  Hem Aile Bakanlığı hem de Tarım ve Orman Bakanlığı destek ödemesi sağlayacak. İşte ekim ayında verilecek yeni destek ödemeleri ve başvuru detayları... 

BAKANLIKLAR PEŞ PEŞE DESTEKLERİ DUYURDU 

İlk açıklama Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapıldı. Bakanlık, deprem bölgesinde bulunan 5 ilde özel okul öğrencilerine sağlanan eğitim destekleri ile ilgili açıklama yaptı. Destek miktarının yeni eğitim öğretim yılında nedeniyle arttırıldığını duyuran bakanlık, ilkokul öğrencileri için 24.640 TL, ortaokul ve lise öğrencileri için ise 28.800 TL eğitim desteği verileceğini bildirdi. Milli Eğitim Bakanlığının vereceği eğitim desteği ödemeleri Hatay Adıyaman Kahramanmaraş Gaziantep’in Islahiye ve Nurdağı ilçeleri ile Malatya’da sağlanacak. 

T.C KİMLİK NUMARASINA GÖRE HESAPLARA YATACAK

Ekim ayında tarımsal destek ödemelerine ilişkin de tarım ve orman bakanlığından açıklama geldi. Bakanlık Geçtiğimiz aylarda tarımsal destek ödemesi miktarlarını arttırmıştı. Ekim ayı ödemeleri için açıklama yapan bakanlık, çiftçi kayıt sistemine kayıtlı olan kişiler için ödemelerin 1 ekimden itibaren T.C kimlik numarası son hanesine göre başlayacağını duyurdu.

ÖDEMELER DEVAM EDİYOR 

Ekim ayında verilecek diğer bir destek ödemesi ise Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sağlanıyor. Bakanlık evde bakım maaşı, Aile Destek paketi, 65 yaş maaşı ve engelli maaşı ile Kronik hastalığı olanlara verilen yardımların 1 ekimden itibaren başladığını duyurdu. Bu yardım ödemelerine ilişkin net tarih bilgileri Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın resmi internet sitesinde yer alıyor. Ödeme alan ya da yeni başvuru yapmak isteyenler Bakanlığın internet sitesinin ziyaret edebilir.