Dünya

Hizbullah Genel Sekreter Yardımcısı Kasım açıkladı: İsrail ile direkt savaş içindeyiz!

Hizbullah Genel Sekreter Yardımcısı Naim Kasım, İsrail’in Mavi Hat’taki aralıksız devam eden soykırım saldırılarına dair açıklamalarda bulundu. Kasım, Lübnan televizyonlarında yayımlanan açıklamasında "İsrail ile direkt savaş içindeyiz. İsrail işgalini genişletmek istiyor ve Filistin, İsrail için yeterli değil” diye konuştu. Ayrıca Arap devletlerinin ve tüm Müslümanların topraklarını" kontrol etmek istediğini vurguladı.

Abone Ol

Hizbullah Genel Sekreter Yardımcısı Naim Kasım, Lübnan kanallarından İsrail’in günlerdir aralıksız devam eden saldırılarına dair açıklamalarda bulundu. Kasım “İsrail Lübnan’da her yere saldırma hakkı olduğu için bizim de İsrail’de herhangi bir yere saldırma hakkımız var” değerlendirmesinde bulunarak İsrail ordusuna, merkezlerine ve kışlalarına odaklanacaklarını söyledi. 

"BOĞAZLARINDAN TUTACAĞIZ, SABREDİN"

Kasım, İsrail ile Hizbullah’ın artık direkt savaşta olduğunu söyleyerek “Onların boğazından tutup, yuvalarına geri döndüreceğiz. Biraz sabredin” ifadesinde bulundu Ayrıca Kasım İsrail’e karşı koyma konusunda başarısız olunursa bunun amaçlarını yerine getirmesine izin vereceğini söyleyen Hizbullah Genel Sekreter Yardımcısı Kasım, İsrail’in üç temel amacı olduğunu söyleyerek “Hizbullah’ın liderliğini ve askeri kapasitesini zayıflatmak, Hizbullah’ın varlığına son vermek ve Lübnan’ın İsrail ve ABD’nin çıkarlarını tatmin edecek şekilde yeniden şekillendirmek” diye konuştu.

NE OLMUŞTU?

Hizbullah, İsrail'in Hayfa kentinin güneyinde İsrail ordusuna ait bir askeri üsse insansız hava aracıyla saldırı düzenlemişti. Saldırıda dört asker ölmüş, 58 asker yaralanmıştı. Hizbullah'la 8 Ekim 2023'ten beri karşılıklı saldırılara devam eden İsrail, 23 Eylül’de Lübnan'ın güney kentlerinin yanı sıra Bekaa ve Baalbek'e yüzlerce hava saldırısı düzenledi. Lübnan Sağlık Bakanlığı verilerine göre, 8 Ekim 2023'ten bu yana 104'ü çocuk ve 194'ü kadın olmak üzere toplam 2 bin 309 kişi öldü, 10 bin 782 kişi yaralandı. Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, İsrail'in 27 Eylül'de Beyrut'a düzenlediği hava saldırılarında öldürüldü.

Amerikan basınından kritik iddia: İsrail, İran misillemesi için ABD seçimlerini bekliyor! Amerikan basınından kritik iddia: İsrail, İran misillemesi için ABD seçimlerini bekliyor!