Dünya

Hizbullah'tan İsrail'e İHA saldırısı: Ölü ve yaralılar var

Hizbullah tarafından İsrail'in kuzeyine İHA saldırısı düzenlendi. İlk belirlemelere göre, saldırıda 4 asker hayatını kaybederken 58 asker yaralandı. Meydana gelen saldırı sonrası Arap medyasından bomba bir iddia da ortaya atıldı. Düzenlenen saldırıda İsrail Genelkurmay Başkanı'nın da öldüğü belirtildi.

Abone Ol

İsrail'in Gazze ve Lübnan'a gece gündüz saldırmasının ardından İran destekli Hizbullah güçlerinden karşı cevap geldi. İsrail'in Birleşmiş Milletler kapısına tanklarıyla saldırmasının ardından, Hizbullah güçleri İsrail'deki bir askeri üssü drone ile vurdu.

DEMİR KUBBE ARACI TESPİT EDEMEDİ

Haaretz'in haberine göre, İsrail ordusunun, Lübnan'dan ateşlendiğini öne sürdüğü İHA saldırısında, savunma sistemlerinin aracı tespit etmediği, saldırı alarmlarının çalmadığı kaydedildi.

ÇOK SAYIDA ÖLÜ VE YARALI VAR

İsrail ordusundan yapılan yazılı açıklamada, Hizbullah'ın askeri üsse yönelik İHA'lı saldırısında yaralanan tüm askerlerin hastanelere kaldırıldığı ve ailelerine haber verildiği belirtildi.

İsrail ordusu, Hayfa kentinin güneyindeki askeri üsse Hizbullah'ın düzenlediği insansız hava aracı (İHA) saldırısında 4 askerin hayatını kaybettiğini, 7'si ağır 58 askerin de yaralandığını duyurdu.

Ölen askerlerin kimliklerinin daha sonra açıklanacağı aktarılan açıklamada, olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü vurgulandı.

HİZBULLAH'TAN SİVİLLERE UYARI

Öte yandan Hizbullah'tan yapılan açıklamada "Siviller askeri üstlerden uzaklaşsın" uyarısı yapıldı.

İSRAİL GENELKURMAY BAŞKANI ÖLDÜ İDDİASI

Arap medyasındaki haberlere göre, İsrail Genelkurmay Başkanı'nın saldırıda hayatını kaybettiği iddiasında bulunuldu.

HELİKOPTERLER SEVK EDİLDİ

Sosyal medyada, bölgeye çok sayıda ambulans ve helikopterin sevk edildiği görüntüler paylaşıldı. Görüntülerde çok sayıda İsrail askeri bulunmasına rağmen ordu, saldırının düzenlendiği yerin askeri nokta olup olmadığına ilişkin henüz açıklama yapmadı.