İstanbul Anadolu 8. Ağır Ceza Mahkemesi'nin kararıyla,  5 Kasım 2023 tarihinden beri tutuklu yargılanan ünlü fenomen Dilan Polat cezaevinden çıktı. 
TAHLİYE KARARININ GEREKÇESİ
Hakkında adli kontrol kararı uygulanan Polat için yurtdışına çıkış yasağına hükmedildi. Mahkeme kararında Dilan Polat'ın adli kontrol hükmüne uymaması durumunda yeniden tutuklanabileceğinin bildirilmesine karar verildi. Mahkemenin tahliye gerekçesinde şöyle denildi: "Sanık Dilan Polat’ın üzerine atılı suçların vasıf ve mahiyeti, atılı suçlar için kanunda öngörülen hapis cezasının alt ve üst sınırları ile birlikte özellikle dosya kapsamındaki mevcut deliller ve alınan ifadeler ile MASAK tarafından hazırlanan raporun içeriği karşısında atılı suçların vasfının sanık lehine değişmesi ihtimalinin bulunması ve tutukluluktan elde edilecek faydanın bu aşamada adli kontrol hükümleri ile de sağlanabilecek olması hususları dikkate alınarak sanığın atılı suçlardan ayrı ayrı tahliyesine..."
YENİDEN CEZAEVİNE HANGİ DURUMLARDA DÖNEBİLİR?
Hukukçular, Dilan Polat hakkındaki yargı sürecinde yaşanabilecekleri ekolhaber.com.tr'ye anlattı:
"Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) raporuna atıfta bulunularak tahliye kararı verilen Polat’ın özgürlüğü her an sona erebilir. Savcılık tarafından Polat’ın tahliye kararına itiraz edilip, bu itirazın kabul görmesi halinde ünlü fenomen Polat yeniden tutuklanabilir. Ayrıca mahkemenin tahliye kararında atıfta bulunduğu MASAK raporundaki eksik hususların tamamlanıp suç unsuruna rastlanması halinde Polat için yeniden tutukluluk gündeme gelebilir." 
28 SANIK HAKİM KARŞISINA ÇIKACAK
Dilan Polat ve Engin Polat'ın da aralarında bulunduğu 28 sanık, 4-5 ve 6 Eylül tarihlerinde hâkim karşısına çıkacak.