İbrahim Yumaklı, 14 Mayıs 2024 Genel Seçimleri’nin ardından kurulan Kabine’de Tarım ve Orman Bakanı olarak yer aldı. 4 Haziran 2023 tarihinde eski bakan Vahit Kirişçi’nin yerine bakan koltuğuna oturan Bakan Yumaklı yurdun dört bir yanında yaşanan olay ve gelişmelerde kameralar karşısına geçerek gerekli açıklamaları yapıyor. Farklı il ve ilçelerde başlayan yangınlarla mücadele edilirken de Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı son dakika gelişmelerini kamuoyu ile paylaşıyor…

Ibrahim Yumakli B

TARIM VE ORMAN BAKANI İBRAHİM YUMAKLI KİMDİR?

İbrahim Yumaklı 1969 yılında Kastamonu’da dünyaya geldi.

Lise eğitimini Bakırköy İmam Hatip Lisesi’de alan Bakan Yumaklı, lisans eğitimini ise Uludağ Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü’nde aldı.

1992 yılında üniversiteden mezun olan İbrahim Yumaklı, çalışma hayatına 1993 yılında Marshall Boya A.Ş.'de ithalat işlemleri uzmanı olarak başladı. 2011 yılına kadar Akzo Nobel Türkiye bünyesinde bulunan Marshall Boya A.Ş. ile bağlı grup şirketlerinin mali gruplarında yöneticilik yapan Yumaklı, 2011 yılında Al Jazeera Türkiye'de çalışmaya başladı.

Ibrahim Yumakli C

2012-2015 yılları arasında Al Jazeera Türkiye'nin sahip olduğu TV kanalını yöneten İbrahim Yumaklı 2016 yılı Ocak- Ekim ayları arasında Anadolu Ajansı Uluslararası Operasyonlar Direktörü görevini üstlendi.

2016 yılı Ekim ayı itibariyle GÜBRETAŞ'ta Genel Müdür ve İcracı Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapan İbrahim Yumaklı, 7 Nisan 2022 tarihinde yayımlanan Resmi Gazete ile Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı olarak atandı.

3 Haziran 2023 Cumartesi günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kurulan 67. Türkiye Hükûmeti'nde Tarım ve Orman Bakanı olarak görevlendirildi.