Yapılan denetimlerde, 127 bin 384 sürücünün hız ihlali yaptığı, 26 bin 288 aracın periyodik muayenesinin yapılmadığı, 17 bin 569 sürücünün emniyet kemeri takmadığı, 15 bin 151 kişinin sürücü belgesi olmadan araç kullandığı ve 9 bin 891 aracın zorunlu mali sorumluluk sigortasının bulunmadığı tespit edildi. Ayrıca, mevzuatta izin verilmeyen araçlarda ışıklı ya da sesli uyarı işareti (çakar) kullanan 210 sürücüye de işlem yapıldığı duyuruldu.

Bakan Yerlikaya, açıklamasında, “Vatandaşlarımızın seyahatlerinde ‘Emniyet Kemeri’ en önemli koruyucu tertibattır. Lütfen, can güvenliğiniz için ‘yolculuğun başladığı andan itibaren seyahat süresince’ emniyet kemeri takmayı ihmal etmeyelim. Yolculuklar sizleri sevdiklerinize kavuşturmak için vardır, ayırmak için değil” ifadelerine yer verdi.

T R A F İ K1

EMNİYET KEMERİ VURGUSU

Bakan Yerlikaya ayrıca, emniyet kemerinin trafik kazalarındaki can kayıplarını %45, ağır yaralanmaları ise %60 oranında azalttığını vurgulayarak, otobüsler dahil tüm araçlarda sürücü ve yolcuların emniyet kemeri takmasının yasal bir zorunluluk olduğunu hatırlattı.