Ukrayna-Rusya savaşında cephe hattında yaşanan ilginç bir olay sosyal medyada gündem oldu. Bitkin ve korkmuş bir şekilde hendekte yatarken görüntülenen Rus askeri Maxim, Ukrayna İHA operatörleri tarafından fark edildi. Üzerine gelen İHA’yı görünce öldürüleceğini düşünen Maxim, büyük bir şaşkınlık ve sevinç yaşadı.

2-86

Görüntülerde, Maxim’in üzerinde uçan İHA’yı gördüğü an korkuyla iki elini birleştirerek beklediği görüldü. Kısa bir süre sonra, Ukraynalı İHA operatörleri Maxim’e yardım etmek amacıyla İHA’ya bir su şişesi ve "İHA'yı siperler boyunca takip et" yazılı bir not bağlayarak ona ulaştırdı.

Maxim, operatörlere teşekkür ettikten sonra suyu içti ve İHA’yı takip ederek Ukrayna askerlerine teslim oldu. Olay, insani duyguların savaşın ortasında bile var olduğunu gösteren nadir anlardan biri olarak kayıtlara geçti.

3-74

K-2 Taburu tarafından yapılan açıklamada, Maxim’in Kursk doğumlu olduğu ve 4 çocuğu bulunduğu belirtildi. Açıklamada, "Dört çocuğu ve yasal muafiyeti olmasına rağmen savaşa gelmiş. Muhtemelen gitmeme hakkını unutmuş ya da evrak işlerini tamamlayacak zamanı olmamış. Sözleşmeli asker olarak kendilerine maaş vaat edilmiş olması asıl mesele" denildi.

1-109

Kaynak: DHA