HSBC Türkiye için faiz tahmininde bulundu ve olası senaryoları açıkladı. 2025 öngörülerini yenileyen HSBC analistlerinden kritik değerlendirme geldi.

"ÖNDEN YÜKLEMELİ FAİZ İNDİRİMİ" MESAJI GELDİ

İngiliz devi, “Şimdi 2025'te faiz indirimlerinin önden yüklenmesini bekliyoruz" değerlendirmesini yaptı.

HSBC tarafından yayımlanan son raporda, Türkiye için bu yıl hala parasal gevşeme görülmediği belirtilerek, "Şimdi 2025'te faiz indirimlerinin önden yüklenmesini bekliyoruz" ifadesi kullanıldı.

FAİZDE 2025 İÇİN EN OLASI SENARYO AÇIKLANDI

HSBC raporunda konuyla ilgili ayrıca şu ifadelere yer verildi:

"Kademeli bir makro ayarlama 2025 için en olası senaryo olmaya devam ediyor. Mali konsolidasyon fiyat baskılarını kontrol altına almaya yardımcı olacak, ancak görünüm belirsiz."

İŞTE TÜRKİYE İÇİN ENFLASYON VE BÜYÜME TAHMİNLERİ

Öte yandan HSBC, büyümenin yüzde 3 civarında kalacağını, enflasyonun ise gelecek yılın sonunda yüzde 30'un altına düşeceğini öngördü.

Türkiye vites yükseltti! İhracat son 1 yılın en yükseğinde Türkiye vites yükseltti! İhracat son 1 yılın en yükseğinde

TÜİK büyümenin öncü göstergesini açıkladı: Sanayi üretimi aylık bazda arttı, yıllık bazda daraldı TÜİK büyümenin öncü göstergesini açıkladı: Sanayi üretimi aylık bazda arttı, yıllık bazda daraldı

Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, Türkiye'nin notunu artırdı! Görünümünü durağana çekti Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, Türkiye'nin notunu artırdı! Görünümünü durağana çekti