2020 yılında İngiliz Kraliyeti’ndeki tüm görevlerini bırakarak ABD’ye taşınan Prens Harry ve eşi Meghan Markle her ne kadar artık tam anlamıyla bir kraliyet mensubu sayılmasa da dünya magazininde zirvedeki yerini koruyor. Kral III.Charles ve Prenses Diana’nın küçük oğlu olan Prens Harry, bugün 40’ıncı yaş gününü kutluyor. Kraliyet ailesinin resmî sosyal medya hesabından Harry’nin doğum gününe özel yaptığı paylaşım gündem oldu. Harry’nin kraliyet görevlerini bırakıp ABD’ye taşınmasından bu yana aile üyeleriyle arasının iyi olmadığı biliniyordu ta ki bu güne kadar…

3 YIL SONRA İLK KUTLAMA MESAJI

2021 yılından bu yana ilk kez, Prens Harry’nin doğum günü kraliyet ailesinin resmî sosyal medya hesabında özel bir paylaşımla kutlandı. Paylaşımda "Sussex Dükü'ne bugün çok mutlu bir 40'ıncı doğum günü diliyoruz" notuna yer verildi. Aynı paylaşıma, Prens William ile Prenses Kate'in resmi sosyal medya hesabında da yer verildi. Harry'nin, Kaliforniya'daki evinde Meghan ve iki çocukları Prens Archie ve Prenses Lilibet ile doğum gününü kutlayacağı ve ardından yakın arkadaşlarıyla bir araya gelmek üzere yola çıkacağı bildirildi.

Whatsapp Image 2024 09 15 At 15.08.55

KÜSKÜN KARDEŞLER

2020'de kraliyet ailesinden ayrılan Harry, Galler Prensi olan kardeşi William ile konuşmuyor ve babası Kral III. Charles ile gergin bir ilişkisi var. Harry, geçen şubat ayında kanser teşhisinin ardından babasını görmek için İngiltere'ye geldi ancak görüşme sadece 45 dakikayla sınırlıydı ve Prens William ile görüşmedi.

Prenses Diana’nın sırdaşı 27 yıl sonra sessizliğini bozdu: Artık konuşma gereği hissettim! Prenses Diana’nın sırdaşı 27 yıl sonra sessizliğini bozdu: Artık konuşma gereği hissettim!

ANNESİNİN EVİNDE KALMIŞTI

Prens Harry, mayıs ayında Invictus Oyunları'nın onuncu yılını kutlamak için tekrar Londra'ya gitti ve St. Paul Katedrali'ndeki bir ayine katıldı fakat orada kardeşi ve babasıyla görüşmedi. Ağustos ayında amcası Lord Fellowes'un cenazesi için İngiltere'ye kısa bir dönüş yapan Harry, burada annesi Diana taraından olan akrabalarının evi olan Althorp'ta kaldı. Kilise ayininde William ile hiçbir etkileşimi olmadığı bildirildi.

İngiliz monarşisinin sönmeyen ışığı: Kraliçe II. Elizabeth İngiliz monarşisinin sönmeyen ışığı: Kraliçe II. Elizabeth