2 Ağustos'ta Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından erişime kapatılan Instagram ile ilgili son dakika gelişmeleri yaşanıyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, bugün saat 13.00'te Instagram yetkilileriyle bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede, Instagram'a uygulanan erişim engelinin katalog suçlar kapsamında değerlendirildiği ifade edildi. Kullanıcılar, sosyal medya platformuna yeniden erişim sağlamak için VPN gibi çeşitli alternatifler kullanmaya devam ediyor. Bakanlık yetkililerinin bu toplantının ardından Instagram'ın yeniden açılacağı tarihle ilgili açıklama yapması bekleniyor. Peki, 5 Ağustos 2024 Instagram ne zaman açılacak, erişim yasağı ne zaman bitecek?

INSTAGRAM'IN YENİDEN AÇILIP AÇILMAYACAĞI GÜNDEMDE

Instagram, 2 Ağustos'tan bu yana Türkiye'de erişime kapalı durumda. Sosyal medya platformuna getirilen engel sonrası Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı yetkilileri ile Instagram temsilcileri arasında yapılan kritik görüşmede, platforma üç temel şart getirildi: Tüketici haklarına dikkat edilmesi, katalog suçlarda hızlı hareket edilmesi ve PKK propagandasına karşı etkin önlemler alınması. Türkiye, Instagram'ın PKK ile ilgili içerikleri hızlıca kaldırmasını ve tüketici haklarını gözetmesini talep ediyor.

INSTAGRAM'IN ENGELİ KALKIYOR MU?

Instagram'a uygulanan erişim engeli, 2 Ağustos'tan bu yana Türkiye'deki kullanıcılar için sorun yaratıyor. Erişim engeline ilişkin yapılan görüşmede, Instagram yetkililerine Türkiye'nin üç ana şartını yerine getirmeleri gerektiği iletildi: Tüketici haklarına önem verilmesi, katalog suçlar konusundaki hassasiyetin artırılması ve PKK içeriklerinin kaldırılması. Bakanlık yetkililerinin görüşmeden olumlu sonuç alması bekleniyor, ancak Instagram'ın ne zaman yeniden erişime açılacağı konusunda kesin bir tarih henüz verilmedi. Meta sözcüsü ise, Instagram hizmetlerinin yeniden sunulması için çalışmalara devam edeceklerini açıkladı.