Instagram, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun (BTK) aldığı karar doğrultusunda "katalog suçlara uyumsuzluk" nedeniyle erişime kapatıldı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu, platform yetkilileriyle yapılan görüşmelerin sürdüğünü, ancak henüz istedikleri sonuca ulaşamadıklarını belirtti. Milyonlarca kullanıcı, Instagram'ın ne zaman tekrar erişime açılacağını merak ediyor. İşte Instagram son dakika gelişmeleri…

INSTAGRAM ERİŞİM ENGELİNE DAİR SON DAKİKA AÇIKLAMASI

Dünyanın en büyük sosyal medya uygulamaları arasında yer alan Instagram, 2 Ağustos'ta Bilgi Teknolojileri Kurumu (BTK) tarafından Türkiye'de erişime kapatıldı. Sosyal medyada içerik üreten ve kişisel hayatlarını paylaşan birçok insan ise Instagram'ın yeniden erişime açılacağı tarihi merak ediyor. Akşam saatlerinde Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu da akşam saatlerinde heyecan uyandıran bir açıklama yaptı. Bakan Uraloğlu, X hesabından yaptığı açıklamada "Birazdan önemli bir gelişme hakkında açıklamada bulunacağım" ifadelerini kullandı. 

INSTAGRAM NEDEN KAPANDI?

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun (BTK) 2 Ağustos itibarıyla Instagram’a erişim engeli kararı aldığı belirtildi. BTK'nın site bilgileri sorgulama sayfasında yer alan bilgilere göre, bu kararın "katalog suçlar" olarak adlandırılan ve "uyuşturucuya yönlendirme", "çocuğa karşı cinsel istismar", "intihara sevk etme", "Atatürk aleyhine işlenen suçlar", "yağma ve nitelikli yağma", "soykırım suçu", "devlete karşı savaşa tahrik" gibi suçları kapsayan paylaşımlarla ilgili şikayetler üzerine alındığı ifade edildi. Yetkililer, bu tür suçlarla ilgili yapılan şikayetlerin ardından BTK'nın bu kararı uyguladığını belirtiyor.