Kanal D'nin sevilen yarışma programı Password'un 4. bölüm fragmanı yayınlandı! Sunuculuğunu Enis Arıkan ve Şebnem Bozoklu'nun üstlendiği program, bu hafta ünlü şarkıcı İrem Derici'yi ağırlayacak. İzleyiciler, programa konuk olan isimler hakkında daha fazla bilgi edinmek istiyor. Peki, İrem Derici kimdir, kaç yaşındadır? İrem Derici'nin hayatı ve şarkılarıyla ilgili detaylar…

İREM DERİCİ KİMDİR, KAÇ YAŞINDA, NERELİ?

İrem Derici, 21 Mart 1987 tarihinde Trabzon'da dünyaya geldi. Müzikle tanışması dört yaşında org çalmaya başlamasıyla oldu ve Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuvarı'ndan piyano bölümü mezunu olarak lisans eğitimini tamamladı. İstanbul Bilgi Üniversitesi Sosyoloji bölümünde eğitim aldıktan sonra, pazarlama iletişimi yüksek lisans programına devam ederken O Ses Türkiye yarışmasına katıldı ve yarı finale yükseldi. Yarışmadan önce üç yıl reklam ajansında metin yazarı olarak çalışmış, aynı dönemde Monopop isimli grubuyla çeşitli şehirlerde sahne almıştır.

2012 yılında "Bensiz Yapamazsın" single'ı ile müzik kariyerine profesyonel olarak adım atan Derici, 2013'te "Düşler Ülkesinin Gelgit Akıllısı" ve Eylül ayında "İki" adlı maxi single'ı piyasaya sürdü. "Zorun Ne Sevgilim" adlı şarkısı Türkiye Resmî Listesi'nde üç hafta boyunca iki numarada kaldı. 2014 yılında yayımladığı "Kalbimin Tek Sahibine" single'ı büyük ilgi gördü ve aynı yıl "Üç" adlı maxi single'ı da müzikseverlerle buluşturdu.

2015 yılında "Değmezsin Ağlamaya" ve "Aşk Eşittir Biz" teklilerini çıkararak büyük başarı elde etti. "Aşk Eşittir Biz", Türkiye'de iki numaraya kadar yükseldi. 2016 yılında ilk stüdyo albümü "Dantel"i yayımladı ve albümün çıkış şarkısı Türkiye'de dört hafta bir numara oldu. Albümden "Evlenmene Bak", "Dur Yavaş" ve "Bana Hiçbir Şey Olmaz" şarkılarına da klip çekildi.

13 Eylül 2014'te radyocu Rıza Esendemir ile evlenen Derici, 22 Mart 2016'da tek celselik bir boşanma davasıyla bu evliliğini sonlandırdı. 2016 yılında Rising Star Türkiye yarışmasının ikinci sezonunda jüri üyeliği yaptı. 2017'de Mustafa Ceceli'nin albümünde düet şarkıcısı olarak yer aldı ve "Tektaş" adlı single'ı piyasaya sürdü. 2018 yılında "Sabıka Kaydı" adlı albümünü çıkardı ve 2019'da "Meftun" single'ını ve "Mest Of" albümünü müzikseverlerle buluşturdu.