İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), iş arayanlara yönelik başlattığı Ulaşım Desteği Projesi ile toplu taşımada kullanılabilecek 96 ücretsiz geçiş hakkı sağlıyor. Son 15 gün içinde 2 bin 704 kişi bu projeye başvurdu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), iş arayan İstanbullulara yönelik "Ulaşım Desteği Projesi"ni başlatarak önemli bir adım attı. Bu proje kapsamında, maddi zorluk çeken iş arayanlar, toplu ulaşım masraflarından muaf tutuluyor. Yıl boyunca kullanılmak üzere, toplamda 96 ücretsiz geçiş hakkı sunuluyor.

2704 KİŞİ BAŞVURU YAPTI

Son 15 gün içerisinde, İBB Bölgesel İstihdam Ofisi’ne başvuran 2 bin 704 İstanbullu, ulaşım desteğinden faydalanmak için başvuru yaptı. Proje, maddi sıkıntı çeken iş arayanların iş görüşmelerine daha rahat katılmalarını amaçlıyor. Destek kapsamında, her başvuru sahibi, sene içinde 3 defa olmak üzere, aylık 32 geçiş hakkı kazanıyor.

İBB’nin Ulaşım Desteği’nden yararlanmak isteyen adayların bazı koşulları yerine getirmesi gerekiyor. Başvuru yapacak adaylar, İBB Bölgesel İstihdam Ofisi'nde iş görüşmesine katılmış olmalı ve e-devlet üzerinden alınan Sosyal Güvenlik Kayıt Belgesi'ni ibraz etmelidir. Ayrıca adayların 16-65 yaş aralığında olması, İBB’nin bio.ibb.istanbul portalına kayıtlı olması ve iletişim bilgilerini güncel tutmaları gerekmektedir.

İstanbullu iş arayanlar, İBB Bölgesel İstihdam Ofisleri’ni ziyaret ederek ya da bio.ibb.istanbul portalı üzerinden online başvuru yapabiliyor. Ayrıca, 444 8 333 numaralı hattı arayarak kariyer danışmanlarından bilgi alabiliyorlar. Ulaşım desteğine hak kazanan adaylara, QR kodlu ücretsiz geçiş kontörleri, cep telefonlarına SMS ile iletiliyor.

Kaynak: Haber Merkezi